Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Selamlar,

17 yaşındayım. Amacım kavga etmek, profesyonel olmak ya da birilerine zarar vermek değil. Mümkün olduğunca kavgadan kaçmak; ancak kaçışın olmadığı bir durumda kendimi koruyup en kısa sürede ortamdan uzaklaşabilmek. Türkiye’de, özellikle son günlerde ortamın daha gergin ve öngörülemez hale geldiğini görüyorum. Bu sebeple öğrenmek istiyorum.

Aynı zamanda hayatıma düzenli bir spor disiplini sokmak, hem fiziksel olarak kendimi geliştirmek hem de kafa dağıtıp stres atabileceğim bir uğraş edinmek istiyorum.

Fiziksel olarak şu an çok fit değilim (biraz yağ oranı yüksek, kas az) ve doğal hızım da çok yüksek sayılmaz. Buna rağmen düzenli çalışmayla gelişebileceğimi düşünüyorum.

Bu noktada aklımdaki sorular şunlar:

• Boks, savunma amaçlı düşünen biri için mantıklı bir temel mi?
  • 17 yaş bu spor için geç sayılır mı?
  • Sadece spor olarak değil; özgüven, soğukkanlılık ve refleks kazanma açısından katkısı olur mu?

Selam,

17 yaşındayım. Amacım kavga etmek, profesyonel olmak ya da birilerine zarar vermek değil. Mümkün olduğunca kavgadan kaçmak; ancak kaçışın olmadığı bir durumda kendimi koruyup en kısa sürede ortamdan uzaklaşabilmek. Türkiye'de, özellikle son günlerde ortamın daha gergin ve öngörülemez hale geldiğini görüyorum. Bu sebeple öğrenmek istiyorum.

Aynı zamanda hayatıma düzenli bir spor disiplini sokmak, hem fiziksel olarak kendimi geliştirmek hem de kafa dağıtıp stres atabileceğim bir uğraş edinmek istiyorum.

Fiziksel olarak şu an çok fit değilim (biraz yağ oranı yüksek, kas az) ve doğal hızım da çok yüksek sayılmaz. Buna rağmen düzenli çalışmayla gelişebileceğimi düşünüyorum.

Bu noktada aklımdaki sorular şunlar:

• Boks, savunma amaçlı düşünen biri için mantıklı bir temel mi?
  • 17 yaş bu spor için geç sayılır mı?
  • Sadece spor olarak değil; öz güven, soğukkanlılık ve refleks kazanma açısından katkısı olur mu?

17 yaş boks için geç değil. Savunma, refleks, öz güven ve fiziksel güç açısından çok faydalı. Başlangıçta fit olmasan da düzenli çalışmayla gelişirsin.

Selam, amacınız profesyonelliğe ilerlemek olmadığı için hem sağlık açısından hem de savunma amaçlı öğrenmeniz için geç değil. Sporun yaşı yoktur.

Selam, amacınız profesyonelliğe ilerlemek olmadığı için hem sağlık açısından hem de savunma amaçlı öğrenmeniz için geç değil. Sporun yaşı yoktur.
Biraz daha kilo verip yazılmayı düşünüyorum. Sizce ideal kilom kaç olmalı? 1.75 boyundayım, 78 kiloyum. Son birkaç haftadır kilo vermeye çalışıyorum. 81'den düştüm.

Hem daha fit olursun hem savunma öğrenirsin. 1 taşta 2 kuş. Boks bence çok etkili bir spor. Sonrasında istersen varsa yakınlarında ve imkanın varsa BJJ bile yapabilirsin. Benim hoşuma gidiyor ama yapmam biraz zor gibi şu an.

Hatta istersen ve varsa yakınlarında kali, arnis, escrima denilen aynı sanatın farklı kolları gibi olan aletli savunma sporlarını da öğrenebilirsin.

Biraz daha kilo verip yazılmayı düşünüyorum. Sizce ideal kilom kaç olmalı? 1.75 boyundayım, 78 kiloyum. Son birkaç haftadır kilo vermeye çalışıyorum. 81'den düştüm.
Direk başla derim.

Hem daha fit olursun hem savunma öğrenirsin. 1 taşta 2 kuş. Boks bence çok etkili bir spor. Sonrasında istersen varsa yakınlarında ve imkanın varsa BJJ bile yapabilirsin. Benim hoşuma gidiyor ama yapmam biraz zor gibi şu an.
Sanırım onun için biraz daha fit olmam gerekiyor.
Sınavlardan sonra göz atacağım. Tanıdık birisi vardı sanırım.