seeraddar

Yetkin
178 boy 60 kiloyum. Seneye spora başlayacağım. Protein tozunu al, şiş şiş 200 metre koşunca nefes nefese kal tarzında bir isteğim yok. Benim isteğim böyle fit olmak ve güçlü olmak, yani şişmek değil. Hem boksa başlayıp boksla birlikte spor ihtiyacımı gidermiş olur muyum? Nasıl diyeyim, yapacağım sporu boks için yapayım ve o yaptığım şey benim diğer fit olma ihtiyacımı karşılar mı?

@Testo Unit

Boks yapabilirsiniz ancak Fitness'ta öyle şişmek gibi bir durum anabolik ilaç kullanmadığınız sürece zaten yok, bir yere kadar şekillenir vücudunuz. Fitness'ın yanında kondisyonunuzu arttırmak için kardiyo yapabilirsiniz. karar tamamen size kalmış, demek istediğim iki şekilde de hedefinize ulaşmak mümkün.

Boks yapabilirsiniz ancak Fitness'ta öyle şişmek gibi bir durum anabolik ilaç kullanmadığınız sürece zaten yok, bir yere kadar şekillenir vücudunuz. Fitness'ın yanında kondisyonunuzu arttırmak için kardiyo yapabilirsiniz. Karar tamamen size kalmış, demek istediğim iki şekilde de hedefinize ulaşmak mümkün.

Arkadaş tam olarak açıklayamamış demek istediği o değil, patlayıcı güç istiyor yani vücudunu biçimlendirirken istediğinde yük kaldırabilip koşabilmek istiyor. kardiyo ne kadar koşma mesafeni arttırsa bile bir boksör kadar olamaz.

Arkadaş tam olarak açıklayamamış demek istediği o değil, patlayıcı güç istiyor yani vücudunu biçimlendirirken istediğinde yük kaldırabilip koşabilmek istiyor. kardiyo ne kadar koşma mesafeni arttırsa bile bir boksör kadar olamaz.

Tabii öyle bir hedef için boks yapmak daha iyi olacaktır.

Spor ihtiyacından kastı anlamadım.

Evet boks yapıp üzerine plytometrik antrenman yaparsanız faydalı bir şey yapmış olursunuz.

Vücudunuz hipertrof odaklı düz ağırlık kaldırıp indirme kadar görünüş olarak değişmez ama.

Var ya mükemmel bir şey bu spor dayağı bile zevkli.

Bende nasipse bu yaz başlayacağım. Seninle tıpatıp aynı fikirdeyim. İşlevsiz kaslar için vakit ve disiplin harcamak yerine hem günlük sağlığıma hem de dövüş bilgime çok çok kâr sağlayacak bir dal saha mantıklı.

Kafaya darbe almanın güzelleştirilecek hiçbir tarafı yok. Olabildiğince düzenli kafaya darbe almaktan kaçının, müsabık değilseniz ayda 1'den fazla hard spar yapmanızın hiçbir anlamı yok.
Koruyucu başlıklar var, profesyoneller gibi ciddi olmayacaktır.
Bende nasipse bu yaz başlayacağım. Seninle tıpatıp aynı fikirdeyim. İşlevsiz kaslar için vakit ve disiplin harcamak yerine hem günlük sağlığıma hem de dövüş bilgime çok çok kâr sağlayacak bir dal saha mantıklı.
Senle döner ayran yapmak istiyorum yiğidim.