Mustafac41

Uzman
Merhabalar,
Son zamanlarda güreşe başlamayı düşünüyorum. Uzun süredir powerlifting ile ilgileniyorum. Son 1 yıldır ise fonksiyonel antrenmanlara, kardiyovasküler çalışmalara ve esnekliğe odaklandım. Aslında güreşe korona döneminde başlamayı planlıyordum fakat pandemi nedeniyle bu mümkün olmadı.

Geçmişte güreş yaptığımda çevremde beni yenebilecek pek kimse olmuyordu; hatta 150 kiloluk kişileri bile devirdiğim oldu. Şu an boyum 1.93, kilom 100 ve 20 yaşındayım.

Sizce bu yaşta güreşe başlamak için çok mu geç?

Merhaba,
Son zamanlarda güreşe başlamayı düşünüyorum. Uzun süredir powerlifting ile ilgileniyorum. Son 1 yıldır ise fonksiyonel antrenmanlara, kardiyovasküler çalışmalara ve esnekliğe odaklandım. Aslında güreşe korona döneminde başlamayı planlıyordum fakat pandemi nedeniyle bu mümkün olmadı.

Geçmişte güreş yaptığımda çevremde beni yenebilecek pek kimse olmuyordu; hatta 150 kiloluk kişileri bile devirdiğim oldu. Şu an boyum 1.93, kilom 100 ve 20 yaşındayım.

Çok kalmışsın bu yaşlarda gelişen olabiliyor ama çok düşük bir dilim ama hobi olarak özel derslerde yapabilirsin.

Merhabalar,

Benim bildiğim bu yaşta başlayıp başarmak imkansız

Amacım zaten güreşte olimpiyatlara katılmak değildi; 2-3 yıl yapıp MMA’ya başlamak istiyordum.
Tavsiyem 6 ay iyi derecede güreş 6 ay iyi derecede boks ve 3 ay iyi derecede BJJ antremani yapıp yakınınızdaki bir mma salonuna katılıp siki çalışmak. Tam mma yaşındasınız iyi çalışmaya belki pro olabilirsiniz.

MMA git daha iyi zaten orada da güreş yaptırıyorlar.
0 dan mma girmesi sağlıklı degil mma karma spordur bir cok mma dovuscusu boks ve güreş tabanlı önce 2-3 sanatin tekniklerini güzel öğrenmeli. Sonra mma salonuna girip lisans alıp amatörlerden başlayarak türkiyede yerel başarılar elde etmeli. Ardından sosyal medyada kendini göstermeli bu sayede yurtdisi ile irtibat kurarak ilk önce ufak turnuvalara bknz: Kafkasya şampiyonları, balkan şampiyonları vs. Katılabilir. Burdan alınan madalya ve başarılar ismini daha iyi duyurur ve 26-27 yaşlarına geldiği zaman brave,pfl,bellator gibi organizasyonlara kontrat maçı oynama seviyesine gelebilir. Tabiki bunun icin çok sıkı çalışmalı ve bir çok turnuvada iyi derecede elde edilmelidir.

0'dan MMA girmesi sağlıklı degil MMA karma spordur birçok MMA dovuscusu boks ve güreş tabanlı önce 2-3 sanatin tekniklerini güzel öğrenmeli. Sonra MMA salonuna girip lisans alıp amatörlerden başlayarak Türkiye'de yerel başarılar elde etmeli. Ardından sosyal medyada kendini göstermeli bu sayede yurt dışı ile irtibat kurarak ilk önce ufak turnuvalara bknz: Kafkasya şampiyonları, balkan şampiyonları vs. katılabilir. Buradan alınan madalya ve başarılar ismini daha iyi duyurur ve 26-27 yaşlarına geldiği zaman Brave, pfl, bellator gibi organizasyonlara kontrat maçı oynama seviyesine gelebilir. Tabii ki bunun icin çok sıkı çalışmalı ve birçok turnuvada iyi derecede elde edilmelidir.

Hocam yaşı olmuş 20 başaran var mı tabii ki var adam anime izleyip buna başlıyor şu an UFC de ama çok çok çalışması lazim kickboks da tecrübe edinmesi en az 3 yıl hadi 2 olsun yine de geç.