16 yaşında başlayabilirsin.Anladığım kadarıyla daha zaman var. Geleceğe erteledim. Peki, en az kaç yaşında başlanmalı?
Detaylar
Kim cevapladı?Bence ya takım sporlarına ya da dövüş sporlarına yönel. Genç yaşta atletik olmak güzel bir şey. Futbol, voleybol, basketbol, boks vs. olabilir. İlla yapacaksan da gym'e gerek yok şimdilik. Vücut ağırlığınla yapabilirsin.
- Makaleler
- 8
Bu yaşlardayken farklı bir spor dalına başlayıp fitness'ı bu dala destek olsun diye yap bence. Esnekliğini asla kaybetme, duruşunu bozma.
Fitness yapmanın boy uzamasına negatif bir yanı falan yok. Tam tersine kemik ve kas gelişimi destekler. Bu efsaneyi destekleyen çalışma yok denecek kadar az. Güncel ve güvenilir neredeyse tüm araştırmalar bu efsane hipoteze karşı çıkıyor. Tamamen bir şehir efsanesi. Her şey senin genetiğinde bitiyor.
Sadece kafana göre yapma. Sakatlanmana sebep olabilecek riskler alma. Destek al. Egonun değil sporun devamlılığını sürdür yeter.
Fitness yapmanın boy uzamasına negatif bir yanı falan yok. Tam tersine kemik ve kas gelişimi destekler. Bu efsaneyi destekleyen çalışma yok denecek kadar az. Güncel ve güvenilir neredeyse tüm araştırmalar bu efsane hipoteze karşı çıkıyor. Tamamen bir şehir efsanesi. Her şey senin genetiğinde bitiyor.
Sadece kafana göre yapma. Sakatlanmana sebep olabilecek riskler alma. Destek al. Egonun değil sporun devamlılığını sürdür yeter.
Loutermilch
Başarılı
Tam olarak öyle değil, gym de yapabilirsin aslında ama önermeyenler var. Ben olsam gym veya calisthenics + bir dövüş sporunu beraber yürütürdüm.Anladığım kadarıyla daha zaman var. Geleceğe erteledim. Peki, en az kaç yaşında başlanmalı?
Remus Lupin
Uzman
- Makaleler
- 1
Tamamdır, bilgi veren herkese çok teşekkür ederim. Şu an sanırsam bazı spor kanallarından bakıp aşırıya kaçmayan küçük egzersizler yapacağım. Yaş ilerledikçe daha fazla ve farklı egzersizler yapmam uygun olur mu?
Formuna dikkat et yeterli, 15-16 yaşından itibaren de eğer bundan keyif aldıysan bi spor salonuna yazılıp devam edersin.Tamamdır, bilgi veren herkese çok teşekkür ederim. Şu an sanırsam bazı spor kanallarından bakıp aşırıya kaçmayan küçük egzersizler yapacağım. Yaş ilerledikçe daha fazla ve farklı egzersizler yapmam uygun olur mu?
Geraltın kılıcı
Üstün
Merhaba, nedensizce böyle bir istek geldi içime ve çok motive oldum. Nasıl spora başlanmalı? Normal vücut geliştirme yapmak istiyorum. Şu an elimde 2 tane 4 kg dambıl ve şu ayarlanabilir el yaylarından var.
Nasıl bir vücut şekli istediğine bağlı bu durum.
Senin yaşlarında kuzenlerim var, hepsi aynı senin ve bu yaştaki gençler gibi spora hevesli. Seni bilmem ama %90-95'i güç gösterisi yapmak için spora yazılıyor. Çalıştıkları tek şey ise bilek ve kol, başka bir şeyi adam akıllı yapmıyorlar bile. Sen sen ol, bu hataya erkenden düşme, arkadaşların dediği gibi boy uzama potansiyelini harcama. Eğer daha sosyal ve daha sportiflik istiyorsan yüzmeye, basketbola veya dövüş sanatlarına gidebilirsin. Tabii buradaki kim ne derse desin, kararı en son sen vereceksin. Spor yapmak çok iyi bir aktivite fakat bu yaşta senin postürünü zedeleyecek hatalar yapman çok muhtemel çünkü sıfırdan bilgin olmadan başlıyorsun. Diyebilirsin ki başlayanlar bilgiyle mi başlıyor diye hayır başlayanlar inanılmaz bilgilerle başlamıyor fakat bir yerden sonra boy uzama potansiyeli durduğu için hareket yaparken yapılan hatalar artık daha fazla etkilemiyor.
Son düzenleme:
Bu işi bilinçsiz yaparsan hangi yaşta olursan ol vücuduna zarar verirsin. Eğer bilinçli bir şekilde yaparsan yapacağın antrenmanların doğrudan kemik gelişimine artı yönde etkisi olur, ama dediğim gibi BİLİNÇLİ bir şekilde. Eğer böyle bir isteğin, motivasyonun ve buna ayırabilecek bütçen varsa başlamanı tavsiye ederim. Bu yaşında başlarsan ve bu sporun üstüne düşersen hayatını düzene sokmayı erkenden öğrenirsin yediğin yemek, uykun, günlük aktivitelerin hep buna göre şekillenir. İmkanın varsa ve ailenin onayı varsa bir salona yazıl ve ordaki antrenörlerin yönlendirmesiyle başla.
Boy uzamaması tamamen şehir efsanesidir. Eğer doğru kaynaklardan araştırırsan böyle bir şey olmadığını görürsün.
Boy uzamaması tamamen şehir efsanesidir. Eğer doğru kaynaklardan araştırırsan böyle bir şey olmadığını görürsün.
Son düzenleme: