182 boyunda 90 kiloyum. Ev merkeze çok uzak o yüzden spor salonuna gidemiyorum. Evde bu setten ve direnç bandı var. Daha önce hiç spor yapmadığım için ve başkasından koçluk almadığımdan program nasıl oluşturulur hiçbir fikrim yok. YouTube'dan izlediğim 5 6 tane videodaki hareketlerden oluşturduğum bir program hazırladım bu program aşırı saçma da olabilir. Bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. Öğrendiğim kadarıyla ilk 3-4 ay full body sisteme eklemeler ve ağırlık arttırması yapılarak ilerlenmesi tavsiye ediliyor. 4-5 aydan sonra upper lower sisteme geçiliyor. Bu sistemde vücudun verdiği sinyallere gore 3-4 ay eklemeler yapılarak ilerledikten sonra 7-8 ayın sonunda bölgesel çalışmaya başlayın diyorlar. ChatGPT'den de destek alarak tahmini olarak su sekilde programlar hazırladım. Sizce bu programlar nasıl? Ne eklemem ne çıkarmam gerekiyor? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Programların olduğu link.
Detaylar
Kim cevapladı?ih4terain
Başarılı
Ekipmanlarina gore olabilecek program budur zaten onda sıkıntı yok ancak bu sekilde yeterince verim alamazsin.
Agirliklara bagimli kalmadan vucut agirliginla antrenman yapman şu anki yetersiz ekipmanli hareketlerinden cok daha verimli olacaktir.
Ben şu an guncelde yurtta kalmamdan dolayi 45dk yurume mesafesindeki salona yuruyerek gidiyorum. Merkez sana ne kadar uzak? Yol gozunde buyuttugun kadar uzun degilse kesinlikle spor salonuna yazilmalisin, gercekten gidilemeyecek kadar uzaksa en kotu ihtimalle ayarlanabilir bench, barfiks demiri alinmali.
Butcende yoksa bir yerden barfiks demiri olarak kullanilabilecek bir şey temin edip uydurmalisin.
İncline, decline sinav formlarini da arastirip ogren.
Agirliklara bagimli kalmadan vucut agirliginla antrenman yapman şu anki yetersiz ekipmanli hareketlerinden cok daha verimli olacaktir.
Ben şu an guncelde yurtta kalmamdan dolayi 45dk yurume mesafesindeki salona yuruyerek gidiyorum. Merkez sana ne kadar uzak? Yol gozunde buyuttugun kadar uzun degilse kesinlikle spor salonuna yazilmalisin, gercekten gidilemeyecek kadar uzaksa en kotu ihtimalle ayarlanabilir bench, barfiks demiri alinmali.
Butcende yoksa bir yerden barfiks demiri olarak kullanilabilecek bir şey temin edip uydurmalisin.
Hocam en yakın spor salonu 1 1 30 saat yürüme mesafesinde. Bu sene sınavımda olduğu için sadece spor salonu icin 2 3 saat harcayamam. Barfiks konusunda da çubuğu alayım dedim burnumdan getirdiler. O yüzden şuanki ekipmanlarım bunlar. Zaten spor yapmamin nedeni ust düzey bir vucut değil sınava kadar daha çok yaglanmamak 1 2 de olsa fazla yaglarimdan kurtulmak amacıyla yapmak istiyorum. Vücut ağırlığı konusunda programa eklemem gereken hareketler var mi? Bunlari eklerken kaçar tane yada kac set şeklinde ekleyeyim? Cevap için teşekkürler.Ekipmanlarina gore olabilecek program budur zaten onda sıkıntı yok ancak bu sekilde yeterince verim alamazsin.