5 hane ve bir yerlerini yırtmak mı? En kötü iki bin liraya satılan CMF Buds 2 Plus'ta LDAC var, ayar yapmayan yapmayı bilmeyen zaten yüksek kaliteli müzik arayışında olmasın bir zahmet. Ses geliyor mu geliyor
. Argümanın çok saçma, iyi kulaklığı olan bir Android kullanıcısı lossless dinlemek istiyor olacak, bir yerlerini yırtacak ama ayar yapmayacak, öyle mi?
En başta herkesin sadece TWS kullandığını varsayman da komik.
Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz... Canım arkadaşım, LDAC olması o ürünün ses kalitesini çok mu iyi yapıyor, ya da LDAC açınca bir anda müzikteki duyamadığın detayları mı duymaya başlıyorsun?
Ya da kablolu bir kulaklık alıp NK1/Apple dongle takıp kayıpsız müzik açınca bir anda dünyan mı aydınlanıyor? Bu işin mevzusu zaten bu: iyi bir kulaklık + iyi kaynak + iyi dosya = iyi bir kayıpsız deneyimi.
Ben de diyorum ki elinizde gerçekten iyi bir ürün yoksa kayıpsız için uğraşmaya gerek yok. Çünkü iyi olmayan bir ekipmanla kayıpsız dinlemenin bir anlamı yok. HE400SE kullanırken ES100MK2 ile LDAC açıp denedim, çok da bir esprisi yok çünkü çok bir farkı yok. HE400SE, bütçesine göre çok iyi performans sunan bir ürün; gerek sahnelemesi, gerek tonalitesi, gerekse fiyatına göre sunduğu detay performansı ancak iyi bir kayıpsız deneyimi için yetersiz.
Şu anda Edition XS + CDA-M1p ikilisini kullanıyorum. HE400SE'ye göre çok daha iyi detaylandırması, ufaktan hissedilen mikro detaylara çok da geniş ve güzel sahnelemeye sahip ancak yine yetersiz.
Ortalama bir kulaklığa yapacağın basit bir EQ ayarı veya TWS'de ek olarak LDAC/LHD/APTX Lossless vb. codec kullanman ile çok da randımanlı bir kayıpsız deneyimi yaşayamazsın maalesef... Hele ki Android üzerinde bitperfect dinleyebilmek için UAPP vb. bir uygulamaya ihtiyaç olduğunu da düşünürsek...
Çok merak eden varsa açsın, denesin, dinlesin, bana ne ama gidip de LDAC açıp pil sömürüsüne dayanacak bir fark maalesef ki yok. O yüzden çok da bir mühimmatı yok. Bir ton ürün denedim, bir ton kayıpsız müzik deneyimledim ancak günlük hayatta onunla uğraşmaya değmez, tak dinle geç.
Evine güzel bir setup kur, çayını demle, aç güzel bir kayıpsız müzik, çayını yudumlaya yudumlaya keyfini çıkararak dinle.