Yalnızca kablolu kulaklıklarda değil, TWS kulaklıklarda da kayıpsızın farkını duyabilirsin. Kbps nasıl cart curt oluyor, a/b test yapmanı öneririm.
Is your audio system really ready for lossless?
Do an ABX test in your browser, and see if you can tell the difference between lossless and lossy audioabx.digitalfeed.net
Adam iPhone kullanıyordur; AAC/SBC'den farklı seçeneği olmaz, Kbps'nin bir anlamı yok.
Adam Android kullanıyordu; kulaklığı da iyidir ama ayar yapmaz, dümdüz kullanır; yine Kbps'nin bir anlamı yok.
Adam yine Android kullanıyordur ama kulaklığı yüksek Kbps desteklemiyordur; yine Kbps'nin bir anlamı kalmaz.
Umarım yeterince açık konuşabilmişimdir. Evet, kayıpsız dinlemek keyifli ama kayıpsızı da dinlemek için ekipman gerekli. 1.000/2.000/3.000 TL'lik bir kulaklıktan, özellikle de TWS bir kulaklıktan, ne kadar kayıpsız deneyimi alabilirsin ki Kbps'ye bu kadar takılasın...
O yüzden sürekli diyorum; eğer bütçe 5 haneli rakamlara yakın veya 5 haneli rakamları geçemiyorsa, iyi ses kalitesine sahip bir ürün alıp keyifle dinleyin. Kayıpsız dinleyeceğim diye bir taraflarını yırtmaya çalışmayın. Amacım burada bütçeyi kötülemek falan da değil, bu hobide bütçe dostu olup da iyi bir deneyim sunabilecek çok fazla ürün olmadığı için söylüyorum bunu.
Apple Music çok tatlı bir ses kalitesi sunuyor; çok da severek dinledim zamanında ama çok da gerek yok. Normal bir kullanıcı için YT Music fersah fersah yetiyor. Spotify'ın kulağa hoş gelsin diye basslandırılmış bir tık yüksek Kbps'li şarkılarını dinlemektense YT'nin düşük Kbps'li temiz şarkılarını tercih ederim.