1 ay Spotify kullandım ve 2 aydır YT Music kullanıyorum. Spotify'den daha çok memnun kaldım ama YT Music'de fena değil. Hem YouTube reklamsız izliyorum hem müzik dinliyorum. Önerileri biraz daha iyileştirirse gayet güzel bir platform olur.
Detaylar
Kim cevapladı?1 ay Spotify kullandım ve 2 aydır YT Music kullanıyorum. Spotify'den daha çok memnun kaldım ama YT Music'de fena değil. Hem YouTube reklamsız izliyorum hem müzik dinliyorum. Önerileri biraz daha iyileştirirse gayet güzel bir platform olur.
Sırf öneriler bile Spotify'a geçmek için iyi bir neden. Ben playlist yapmayı beceremiyorum ama Spotify abim yapıyor bu işi.
MVP
Başarılı
Reklamları önlemek için yıllardır Youtube Premium üyesiyim. Başlarda Youtube Music de kullanıyordum. Ancak bi gün telefon operatörüm 1 aylık Spotify üyeliği hediye verdi. Yalnızca 2 saat kullanmama rağmen aradaki ses kalitesi farkı o kadar belli oluyordu ki. Hala YT Premium abonesi olmama rağmen Spotify kullanmaya devam ediyorum.
atmosferabi
Başarılı
YouTube Music
Genel olarak Spotify'ın yanında en çok öne çıkan özelliği aynı anda YouTube'da kullanıyor oluşumuz.
● Yapay zeka: Var mı yok mu belli değil diyebileceğiniz türden bir yapay zekaya sahip. Önerilen playlistlerin çoğu zaman kullanıcıyle alakası olmuyor. Dinlediklerinize bağlı değil, dinlediğiniz türe yakın popüler içerikleri önermeye çalışıyor. Ayrıca playlistlerdeki şarkıları da listeden çıkaramıyorsunuz.
● Mono ses: Yukarıda da bahsettiğim gibi YouTube'da bu özellik bulunmuyor. Cihaz ayarlarından aç kapa yapmanız gerekmekte. Özellikle FPS oyunu oynayanlar için can sıkıcı bir durum.
● Yöne bağlı ses dengesi: Kısaca bütün müziği sağa, bütün sözleri sol kulaklığa veriyor. Diğer kulaklıktan, çok küçük miktarda da olsa duyabiliyorsunuz. Bu baslı ya da az söz içerek şarkılar dinleyen kullanıcılar için bir kulağa fazla yük binmesine ve sonucunda ağrı yapmasına neden olabiliyor.
● Berraklık: Sesler birçok farklü türde denememe rağmen istediğim tatminiyeti veremedi. Yapaylığı fazlasıyla hissettiriyor. Baslar bas gibi değil de yüksek sesli şarkı gibi geliyor. Basın vurgusunu hissettirmiyor şahsen.
● Ayarlar: Çok boş. Koymadınız demesinler diye konulmuş gibi. Fazlasıyla özensiz hissettiriyor.
● Fiyat: Bu ay yansıyacak olan zamdan sonra öğrenci 39.90 olacak. Papara ile birlikte 29.90 aslında YouTube ile birlikte güzel bir fiyat.
● Çevrimdışı modu: Yok. Oyunlarda ani ms yükselmelerine sebep oluyor.
● Genel durum: Sadece YouTube müzik için kesinlikle parasına değmeyen bir hizmet. MP3 olarak internetten indirseniz yine pek bir farkı olmaz. Sonuçta bir artısı yok.
● Puan: 4/10.
Sonuç: Sadece müzik dinlemek için Spotify, hem video izleyip hem de müzik dinleyeyim derseniz YouTube mantıklı olacaktır.
Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
YouTube Music kısmında katılmadığım kısımlar var:
- Çevrimdışı modu diye ayrı bir mod bulunmuyor ancak indirilen müzikler çevrimdışı şekilde dinlenebiliyor.
- Ses kalitesi olarak Spotify'ın daha iyi bir deneyim sunduğu ortada ancak YouTube Music'de uygulama kurulduğu gibi ses kalitesi normal-düşük şeklinde geliyor. "her zaman yüksek" modunda ses kalitesi bariz şekilde artıyor.
- Oynatma listesi oynatılırken sevmediğiniz şarkıları sıradan silebiliyorsunuz.
- Kesinlikle ayarlar kısmı olması gerektiğinden çok karışık.
- Önerilen müziklerinin alakasız olmadığını düşünüyorum fakat mevcut bir müzikten sonra oynatılan müziklerin alakası gerçekten düşük olabiliyor.
Katıldığım kısımlar.
- Çevrimdışı modu diye ayrı bir mod bulunmuyor ancak indirilen müzikler çevrimdışı şekilde dinlenebiliyor.
- Ses kalitesi olarak Spotify'ın daha iyi bir deneyim sunduğu ortada ancak YouTube Music'de uygulama kurulduğu gibi ses kalitesi normal-düşük şeklinde geliyor. "her zaman yüksek" modunda ses kalitesi bariz şekilde artıyor.
- Önerilen müziklerinin alakasız olmadığını düşünüyorum fakat mevcut bir müzikten sonra oynatılan müziklerin alakası gerçekten düşük olabiliyor.
İndirilenleri oynatıyor ama oyunlarda bariz ping sorunları yaşadığım için o maddeyi yazdım. Az da olsa internet harcıyor yani. Kaliteyi yüksekte kullanıyordum zaten. Aynı durum Spotify için de gecerli. En yüksekte kullanırım sürekli. Şarkıları silmeyi ben bulamadım. SS atarsanız sevinirim.
atmosferabi
Başarılı
İndirilenleri oynatıyor ama oyunlarda bariz ping sorunları yaşadığım için o maddeyi yazdım. Az da olsa internet harcıyor yani. Kaliteyi yüksekte kullanıyordum zaten. Aynı durum Spotify için de gecerli. En yüksekte kullanırım sürekli. Şarkıları silmeyi ben bulamadım. SS atarsanız sevinirim.
Şarkı radyosunun sırasındaki müziklerde
(Sıradan kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)
Başka bir kullanıcın oynatma listesini dinlerken sırasındaki müziklerde
(Sıradan kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)
Kendi oynatma listenizde
(Kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)
Hehaje
Başarılı
- Makaleler
- 1
Katıldığım kısımlar.
YouTube Music en fazla 256Kbps ses kalitesi sunabiliyor diye biliyorum. Spotify ise 320Kbps ve ikisi de aac formatında.
Ses kalitesi olarak ülkemiz de en iyileri aople Music ve Deezer zaten. Spotify ve YouTube Music bunların yanında hiçbir şey.
Şarkı radyosunun sırasındaki müziklerde
Eki Görüntüle 4452
Başka bir kullanıcın oynatma listesini dinlerken sırasındaki müziklerde
Eki Görüntüle 4456
Kendi oynatma listenizde
(Kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)
Eki Görüntüle 4460
Hiç aklıma gelmezdi. İnsan bir tuş koyar. iPhone gibi yapmışlar.
atmosferabi
Başarılı
Öyledir hocam ben sadece kalitenin normalin altında olmadığını belirtmiştim.YouTube Music en fazla 256Kbps ses kalitesi sunabiliyor diye biliyorum. Spotify ise 320Kbps ve ikisi de AAC formatında.
Öyledir hocam ben sadece kalitenin normalin altında olmadığını belirtmiştim.
Oradaki mesele tam olarak kalite değil. Konuda belirttiğim gibi bası ve sözleri verdiği yönler farklı olduğu için canlı gelmiyor ses. Bir taraf mutlaka çok düz hissettiriyor.