İnceleme Spotify vs YouTube

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmirElibol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 91
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
1 ay Spotify kullandım ve 2 aydır YT Music kullanıyorum. Spotify'den daha çok memnun kaldım ama YT Music'de fena değil. Hem YouTube reklamsız izliyorum hem müzik dinliyorum. Önerileri biraz daha iyileştirirse gayet güzel bir platform olur.

Sırf öneriler bile Spotify'a geçmek için iyi bir neden. Ben playlist yapmayı beceremiyorum ama Spotify abim yapıyor bu işi.

İfadeler: 487
Reklamları önlemek için yıllardır Youtube Premium üyesiyim. Başlarda Youtube Music de kullanıyordum. Ancak bi gün telefon operatörüm 1 aylık Spotify üyeliği hediye verdi. Yalnızca 2 saat kullanmama rağmen aradaki ses kalitesi farkı o kadar belli oluyordu ki. Hala YT Premium abonesi olmama rağmen Spotify kullanmaya devam ediyorum.

YouTube Music kısmında katılmadığım kısımlar var:
  • Çevrimdışı modu diye ayrı bir mod bulunmuyor ancak indirilen müzikler çevrimdışı şekilde dinlenebiliyor.
  • Ses kalitesi olarak Spotify'ın daha iyi bir deneyim sunduğu ortada ancak YouTube Music'de uygulama kurulduğu gibi ses kalitesi normal-düşük şeklinde geliyor. "her zaman yüksek" modunda ses kalitesi bariz şekilde artıyor.
  • Oynatma listesi oynatılırken sevmediğiniz şarkıları sıradan silebiliyorsunuz.
Katıldığım kısımlar.
  • Kesinlikle ayarlar kısmı olması gerektiğinden çok karışık.
  • Önerilen müziklerinin alakasız olmadığını düşünüyorum fakat mevcut bir müzikten sonra oynatılan müziklerin alakası gerçekten düşük olabiliyor.

İndirilenleri oynatıyor ama oyunlarda bariz ping sorunları yaşadığım için o maddeyi yazdım. Az da olsa internet harcıyor yani. Kaliteyi yüksekte kullanıyordum zaten. Aynı durum Spotify için de gecerli. En yüksekte kullanırım sürekli. Şarkıları silmeyi ben bulamadım. SS atarsanız sevinirim.

Şarkı radyosunun sırasındaki müziklerde
(Sıradan kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)

Başka bir kullanıcın oynatma listesini dinlerken sırasındaki müziklerde
(Sıradan kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)

Kendi oynatma listenizde
(Kaldırmak istediğiniz şarkıyı sola doğru sürükleyin. Ardından kaldır butonuna tıklayın.)

YouTube Music en fazla 256Kbps ses kalitesi sunabiliyor diye biliyorum. Spotify ise 320Kbps ve ikisi de aac formatında.

Ses kalitesi olarak ülkemiz de en iyileri aople Music ve Deezer zaten. Spotify ve YouTube Music bunların yanında hiçbir şey.

Hiç aklıma gelmezdi. İnsan bir tuş koyar. iPhone gibi yapmışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…