Yıllar önce Windows 10 için Key almıştım ve sanırsam bu key türü Retail olarak geçiyor çünkü hesabımı girince lisans onaylanıyordu. Dün SSD değişimi yaptıktan sonra temiz Windows 11 kurulumu yaptım fakat lisansım etkinleşmedi, ne yapabilirim? Önceki SSD'yi çıkartmadan önce Windows'u silmiştim fakat böyle bir hata ortaya çıktı.

Farklı sürüm kurduysanız o yüzden etkinleşmemiş olabilir. Home ise home kurun. Home sürümüne Pro veya LTSC sürüm kurmak farklı anahtarlar gerektirebilir.

Yıllar önce Windows 10 için Key almıştım ve sanırsam bu key türü Retail olarak geçiyor çünkü hesabımı girince lisans onaylanıyordu. Dün SSD değişimi yaptıktan sonra temiz Windows 11 kurulumu yaptım fakat lisansım etkinleşmedi, ne yapabilirim? Önceki SSD'yi çıkartmadan önce Windows'u silmiştim fakat böyle bir hata ortaya çıktı.
OEM keyler anakarta kayıt ediliyor diye bilmekteyim. Retail keyler ise Microsoft hesabı ile bağlanıp taşınabiliyor diye bilmekteyim. (Yanlış isem düzeltmenizi rica ediyorum) Yani Retail keyinizi girdiğiniz Microsoft hesabı olduğundan emin misiniz?

Kendi soruna, kendin cevap veriyorsun.
Donanım degişikligi yapmıssınız ya.
Normaldir.
Keyini gireceksin,
Acacak;
Donanım kimligini girecek, tekrar onay kimligi alarak etkinleştireceksin.