techuser

Uzman
Sistem1: 1 TB SSD (dolu, Windows 10)
Sistem2: 256 GB SSD (boş)

İki farklı sistemim var arkadaşlar. Diski formatlamadan taşınabilir miyim? Donanımlar farklı, sorun yaşamamak için ne önerirsiniz? Çok sayıda program, konfigürasyon var ve şu anda temiz bir kurulum yapacak vaktim yok. 1 TB SSD'li sistemime 256 GB SSD'li sistemde sorunsuz bir şekilde devam etmek istiyorum. Bu işin best Practise'i nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
AOMEI Backupper diyeceğim ancak şuan gözüm korktu disk boyutları devasa farka sahip. Orada sadece sistemi kopyala seçeneği olması lazım ama hiç denemedim. İsterseniz onu deneyin.

Bende ISO var mı diye bakayım çünkü lisans anahtarı var mı diye ararsan bulman zor olur.

Sistem1: 1 TB SSD (dolu, Windows 10)
Sistem2: 256 GB SSD (boş)

İki farklı sistemim var arkadaşlar. Diski formatlamadan taşınabilir miyim? Donanımlar farklı, sorun yaşamamak için ne önerirsiniz? Çok sayıda program, konfigürasyon var ve şu anda temiz bir kurulum yapacak vaktim yok. 1 TB SSD'li sistemime 256 GB SSD'li sistemde sorunsuz bir şekilde devam etmek istiyorum. Bu işin best Practise'i nedir?

1TB SSD'yi diğer sisteme takıp çalıştırırsınız, donanım farklılığından dolayı stabil çalışma garantisi yok, klonlama işlemi benzer dolulukta veya daha fazla alana sahip diske yapılabilir, 1TB veri 256 GB diske yazılamaz yani.

Son düzenleme:
Sanırım eksik anlatmışım arkadaşlar, kusura bakmayın. Disk dolu derken işletim sistemi var demeye çalıştım. Veri olarak düşünmeyin.
Ben sadece yeni bir sisteme geçmek zorundayım. Veri boyutu açısından problem yok. Sadece çok fazla program, konfigürasyonum var. Yeni sistemde Windows 10 kullanmaya devam etmek isterim ancak format şart (yazılımsal problemler meydana gelecekse) diyorsanız herhangi bir Linux dağıtımına geçmeyi yeğlerim.

Sistemi klonlamak mı istiyorsun sadece?

Sizin için ISO'yu bulup nasıl yazacağım diye denedim ,istiyorsan atayım ve anlatayım?

17600126225505618134195361300431.webp

Çalıştığım kurumda bu işlemi farklı diskler üzerinde yapmayı denedik ve bunu yapan ayrıca makinamız da vardı. SSD'lerin farklı olduğu senaryolarda hiçbir şekilde verim alamadık. 100 tane aynı model SSD sipariş geçip birisini doldurup diğerlerine yazmaya çalıştık aynı SSD'ler problemsiz geçti. Bilmiyorum programlar ne kadar sağlıklı klonlar.

Çalıştığım kurumda bu işlemi farklı diskler üzerinde yapmayı denedik ve bunu yapan ayrıca makinamız da vardı. SSD'lerin farklı olduğu senaryolarda hiçbir şekilde verim alamadık. 100 tane aynı model SSD sipariş geçip birisini doldurup diğerlerine yazmaya çalıştık aynı SSD'ler problemsiz geçti. Bilmiyorum programlar ne kadar sağlıklı klonlar.
Birebir aynı veya yüksek disklerde sorun olmuyor.