Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan 7676

Gelişen
Klonlama sorunsuz bitti fakat sonrasında eski SSD’mi temiz olsun diye biçimlendir yaptım. Daha sonra yeniden başlattığım zaman PC tamamen açıldıktan sonra siyah ekran karşıma çıktı, ekran yanıp sönüyor o şekilde kalıyor. BIOS reset, başlatma onarma vs her şeyi denedim olmuyor lütfen rica ediyorum yardımcı olun.

Çözüm
Komut satırı açıp şu komutu çalıştırır mısınız?

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Hocam aynısını yaşamıştım. Boot için gereken bazı dosyalar diğer SSD’de kalıyor ve klonlama yaptığınız Disk'e aktarılmıyor. Bu sebepten dolayı da boot cihazı olarak görmüyor o SSD'yi. Çözümünü bilmiyorum ama sebebi bu.

Klonlama sorunsuz bitti fakat sonrasında eski SSD'mi temiz olsun diye biçimlendir yaptım. Daha sonra yeniden başlattığım zaman PC tamamen açıldıktan sonra siyah ekran karşıma çıktı, ekran yanıp sönüyor o şekilde kalıyor. BIOS reset, başlatma onarma vs her şeyi denedim olmuyor lütfen rica ediyorum yardımcı olun.

Sistemi birkaç defa zorla kapattıktan sonra açılışta kurtarma ekrana gelecek. Kurtarma ekranından güvenli moda girin. Burada DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar deneyin.

Bir de siyah ekranda CTRL Alt Delete tuşlarına bastığınız zaman ne oluyor? Oradan eğer Görev Yöneticisi'ni açabiliyorsanız Exp. Exe'yi çalıştırmayı deneyin.

Daha sonra yeniden başlattığım zaman PC tamamen açıldıktan sonra siyah ekran karşıma çıktı.
Bu arada bu yazdığınızdan anladığım kadarıyla windows masaüstü gelmiyor doğru muyum? Eğer böyle değilse bu rehbere bakın:

Sistemi birkaç defa zorla kapattıktan sonra açılışta kurtarma ekrana gelecek. Kurtarma ekranından güvenli moda girin. Burada DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar deneyin.

Bir de siyah ekranda CTRL Alt Delete tuşlarına bastığınız zaman ne oluyor? Oradan eğer Görev Yöneticisi'ni açabiliyorsanız Exp. Exe'yi çalıştırmayı deneyin.

Bu arada bu yazdığınızdan anladığım kadarıyla windows masaüstü gelmiyor doğru muyum? Eğer böyle değilse bu rehbere bakın:

Güvenli mod işe yaramıyor o da hata veriyor, görev yöneticisi açılıyor fakat aynı şekilde müdahale edemiyorum sürekli değişiyor çalışan uygulamalar.

Bu şekilde kalıyor

Bu şekilde kalıyor
Hocam aynısını yaşamıştım. Boot için gereken bazı dosyalar diğer SSD’de kalıyor ve klonlama yaptığınız Disk'e aktarılmıyor. Bu sebepten dolayı da boot cihazı olarak görmüyor o SSD'yi. Çözümünü bilmiyorum ama sebebi bu.
Kafayı yemek üzereyim sorun olmaz diye önlem almamıştım önemli dosyalarım mevcut

Dosya Ekleri

• 20250410_230352.webp
    20250410_230352.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 63
  • 20250410_230349.webp
    20250410_230349.webp
    5 MB · Görüntüleme: 67
Güvenli mod işe yaramıyor o da hata veriyor, Görev Yöneticisi açılıyor fakat aynı şekilde müdahale edemiyorum sürekli değişiyor çalışan uygulamalar.

Bu şekilde kalıyor.

Bu şekilde kalıyor.

Kafayı yemek üzereyim sorun olmaz diye önlem almamıştım önemli dosyalarım mevcut.

Tamam, Windows boot edilmiş fakat Explorer.exe çalıştırılamamış. Görev Yöneticisi ürezerinden Explorer.exe'yi başlatın.

Tamam, Windows boot edilmiş fakat Explorer.exe çalıştırılamamış. Görev Yöneticisi ürezerinden Explorer.exe'yi başlatın.

Farklı bir yolu yok değil mi bu işlemin, Görev Yöneticisi açılıyor fakat bir şey yapamıyorım.

Şimdi tekrar denedim çok hızlı gidip geliyor görev yöneticisinde yine de yakalayıp tekrar çalıştır dedim fakat durum değişmedi. Sanki çözüm basit ve gözümün önünde sinir bozucu bir durum.

Şu an disklere vs erişebiliyorum sadece Exp. Sürekli yeniden başlamaya çalışıyor sanırım. Başka bir çözüm fikriniz yoksa format atacağım tek çözüm bu olacak sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kod:
Yanlış yazmışım kusura bakma inan ki saniyelik yazabiliyorum komutu yaz dediğinden beri uğraşıyorum ter içinde kaldım o_O

Kod:
Baya bir uzun sürdü daha sonra yeniden başlattım ilk bi kaç kez yine olmadı fakat daha sonra yavaştan düzelmeye başladı. Tüm güncelleştirmeleri en baştan yüklemiş sorunum çözüldü. İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim, saygılar efenim:elsıkışma:

Dosya Ekleri

• 20250411_230411.webp
    20250411_230411.webp
    7,1 MB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme: