Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Elimde 1 adet fazla SSD var. Bunu satmayı düşünüyorum. Anakartımdaki 2 tane M2 slotu da dolu. Toplam 3 adet SSD var elimde.

Normalde bu işlemi anakart BIOS üzerinden yapıyordum. Elimde 1 tane SSD'yi taşınabilir hale getiren kutu mevcut. Lakin hiç anakarta SSD sök tak işlemi yapmadan, SSD kutusuna monte etsem? Oradan da USB ile bağlasam bilgisayara, yine Secure Erase işlemi yapabiliyor muyuz BIOS üzerinden? BIOS taşınabilir SSD görür mü? Farklı bir yöntem varsa, o da olur. Anakartım ASUS marka bu arada.

Desteğinizi rica ederim bu konuda arkadaşlar.

@Caner Uncu

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar,

Elimde 1 adet fazla SSD var. Bunu satmayı düşünüyorum. Anakartımdaki 2 tane M.2 slotu da dolu. Toplam 3 adet SSD var elimde.

Normalde bu işlemi anakart BIOS üzerinden yapıyordum. Elimde 1 tane SSD'yi taşınabilir hale getiren kutu mevcut. Lakin hiç anakarta SSD sök tak işlemi yapmadan, SSD kutusuna monte etsem? Oradan da USB ile bağlasam bilgisayara, yine Secure Erase işlemi yapabiliyor muyuz BIOS üzerinden? BIOS taşınabilir SSD görür mü? Farklı bir yöntem varsa, o da olur. Anakartım ASUS marka bu arada.

Desteğinizi rica ederim bu konuda arkadaşlar.

@Caner Uncu

Anakarttan anakarta değişmekle beraber olabilir. BIOS'tan bakman lazım, yani aç bak.

SSD'nin tam modelini yazarsan uygulaması uzerinden silinip silinmediğine bakabilirim. Mesela Kingston SSD'ler Windows uygulaması üzerinden Secure Erase ve psıd revert yapılabiliyor ve adaptor ile takılmasını önemsemiyordu (adaptorden adaptore değişiyor! Mesela hardware ID'de disk adı modeli yerine USB 3.0 vb. bir şey yazıyorsa okumayabilir.)

Mesela X1 Carbon'umda olmuyorken Latitude 5520'mde ve P15 g2'mde oluyordu.

Anakarttan anakarta değişmekle beraber olabilir. BIOS'tan bakman lazım, yani aç bak.

SSD'nin tam modelini yazarsan uygulaması uzerinden silinip silinmediğine bakabilirim. Mesela Kingston SSD'ler Windows uygulaması üzerinden Secure Erase ve psıd revert yapılabiliyor ve adaptor ile takılmasını önemsemiyordu (adaptorden adaptore değişiyor! Mesela hardware ID'de disk adı modeli yerine USB 3.0 vb. bir şey yazıyorsa okumayabilir.)

Mesela X1 Carbon'umda olmuyorken Latitude 5520'mde ve P15 g2'mde oluyordu.

Crucial P3 Plus. Linkte olan model.
Hiksemi marka SSD kutusu mevcut.

Secure Erase görür mü bilmiyorum denemek lazım ama disk silindiğinde SSD verilerinin tekrar getirilemeyeceğini biliyorum, TRIM özelliğinden dolayı.

@Eagles

Evet hocam maksatım komple sıfırlamak. Genelde Secure Erase işlemini öneriyorlar satmadan önce. Ama tabii kutu ile hiç denemedim. Fabrikasyon haline dönerse, gönül rahatlığıyla satılır diye düşünüyorum. @20424