Hocam raminiz yeterli seviyede ise sanal belleği direkt 500mb gibi düşük bir sayıya çekin. User klasörünü D diskine taşıyın. Cache yani önbellekleme klasörünü de aynı şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede masaüstünüz , indirilenler klasörünüz vs. SSD ömrünü tüketmeyecektir.

Hocam raminiz yeterli seviyede ise sanal belleği direkt 500mb gibi düşük bir sayıya çekin. User klasörünü D diskine taşıyın. Cache yani önbellekleme klasörünü de aynı şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede masaüstünüz , indirilenler klasörünüz vs. SSD ömrünü tüketmeyecektir.
16x2 kitim var. Sadece C diski mevcut. Dolayısıyla klasör taşıyamıyorum fakat sanal belleği düşürebilirim.

WD Black SN850X 1TB var.

16x2 kitim var. Sadece C diski mevcut. Dolayısıyla klasör taşıyamıyorum fakat sanal belleği düşürebilirim.

WD Black SN850X 1TB var.
Hocam o SSDnin ömrü 600TBW. 5 yılda öldürmek için günde 320GB veri yazmanız falan gerekiyor.

Bu arada en dikkat etmeniz gereken şey elektrik kesintileri. En çok zarar veren şey bu.

Selamlar, @heart like a grave

Bu şekilde olsa yeterli:

1755415636033.webp

Sistem diski C: Sadece küçük boyutlu dosyalar ve programlar

Oyun diski / Programlar D:

Yedek Disk F:

Bu şekilde uzun ömürlü olur.

Tek SSD'yi böleceksen GPT olarak format atıp tüm diski istedin kadar bölebilirsin.

Kullanıcılar klasörünü taşımayı merak ettim birisi anlatabilir mi onu? SSD'nin ömrü umrumda değil yedekleme yapacağım zaman elle diğer SSD'ye kopyalıyorum, bu durumdan kurtulmuş olurum.