Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Yalova/Merkez
Arkadaşlar merhaba,

Laptop daha yeni, 6 aylık falan. Yarın taşınabilir disk alacaktım, onun için Hard Disk Sentinel indirmiştim ama şu an kullandığım bilgisayarın kendi SSD'sinin sağlığı %84, bu bir sorun çıkartır mı? Bir şey yapmak gerekir mi? Ömrü ne kadar vardır daha?

Teşekkür ederim.

1714607608364.webp

Çözüm
Bu diski çok kullanmışsın. 6 ayda Y-O veri diske biçilen TBW değerinin neredeyse 1/3'ü. Bu doğrultuda diskin kullanım yüzdesi artmış sadece.
Selam,

S.M.A.R.T verilerini ondalık bir şekilde atmanız daha iyi olur. %84 sağlık bir şeyi göstermiyor ya da kanıtlamıyor.

* CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo:

Öncelikle yapacağımız şey yazıları 10'luk sisteme çevirmek, default değer olarak 16'lık sistemde veriyor ve bu da haliyle okumayı çok zorlaştırıyor.

Function -> Advanced Features -> RAW Values yolunu izleyip 10[DEC] yazan seçeneği seçiyoruz.
1702705236905.png

Saglik degeri tek basina bir sey ifade etmiyor, Sentinel'in de belirttigi uzere SSD'de henuz bad block olusmamis, normal kullanim senaryosunda bad block olussa bile yedekleri var. SSD'yi asil tehlikeye sokacak sey bu yedeklerin hizlica dolmasi olur. Yukarida yazildigi gibi S.M.A.R.T raporunu daha detayli paylasabilir misiniz?

Sağlık değerlerinin hesaplanmasında modelden modele farklılıklar var. En basiti ise toplam yazılan veri değeri. Sadece bunu baz alırsanız sağlık değeriniz normal.
Bu diski çok kullanmışsın. 6 ayda Y-O veri diske biçilen TBW değerinin neredeyse 1/3'ü. Bu doğrultuda diskin kullanım yüzdesi artmış sadece.
Tamamdır hocalarım, çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

6 ayda 80 TB veriyi nasıl yazdın hocam? Normal kullanımla 50 sene ve üzerinde dayanacak disk, bu şekilde fazla dayanmaz.

Gerçekten merak ediyorum ne yaptın da günde yaklaşık 450 GB veri yazdın diske? Her gün GTA 5 boyunda 3 tane oyun kurup geri silsen ancak bu veriye ulaşıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör: