Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

migdegazozu

Başarılı
Sistemimde 2 tane SSD takılı, CrystalDiskInfo ekran görüntülerini atacağım. Aklıma takılan şey HP diskimin hem 30 derece fazla sıcak olması, hem de Kingston'a kıyasla çok daha az veri okuyup yazmasına rağmen sağlığının hızlı düşmüş olması. Siz de inceleyip soru işaretlerimi açıklayabilir misiniz? Kingston mı çok iyi HP mi çok kötü? Windows Kingston'da kurulu ve 2 diskimi de sıfır aldım.

Ekran Görüntüsü (755).webp
Ekran Görüntüsü (756).webp

Disklerde sıcaklık sensörü olmayabilir. Sıcaklıkların değişip değişmediğini kontrol edin. Değişmiyorsa sabit bir sıcaklığa sabitlenmişlerdir. Okuma yazma toplamlarına ve S.M.A.R.T verilerine göre diskleriniz sağlıklı. CrystalDiskMark ile de test edip atarsanız kesin kanıya varabiliriz.

Disklerde sıcaklık sensörü olmayabilir. Sıcaklıkların değişip değişmediğini kontrol edin. Değişmiyorsa sabit bir sıcaklığa sabitlenmişlerdir. Okuma yazma toplamlarına ve S.M.A.R.T verilerine göre diskleriniz sağlıklı. CrystalDiskMark ile de test edip atarsanız kesin kanıya varabiliriz.
Kingston sabit sanırım ama diğeri 56-58 arasında gördüm.

Ekran Görüntüsü (757).webp
Ekran Görüntüsü (758).webp

Arkada hiçbir program çalışmıyor.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Teşekkür ederim. Bu kadar düşük bir yazma değeri nasıl sorunlar açar?
SSD'nin NAND yongalarının veya kontrolcüsünün ömrünü doldurmak üzere olduğu anlamına gelir. Disk bir süre sonra yazma işlemine kendini kapatır ve sadece okuma yapabilirsiniz. Garantisi varsa garantiye yollayın. Zaten kronik problemli bir model. Anakartınızda M.2 NVMe desteği varsa M.2 disklere geçiş yapın. AHCI protokolünü kullanan SATA SSD'lerin çağı geçti artık.

Hocam neden böyle dediniz gerçekten bilmediğim için soruyorum.
Yazma hızının normali 450 ve üstü bu SSD için. Arkadaş 67 MB/s hız almış.

SSD'nin NAND yongalarının veya kontrolcüsünün ömrünü doldurmak üzere olduğu anlamına gelir. Disk bir süre sonra yazma işlemine kendini kapatır ve sadece okuma yapabilirsiniz. Garantisi varsa garantiye yollayın. Zaten kronik problemli bir model. Anakartınızda M.2 NVMe desteği varsa M.2 disklere geçiş yapın. AHCI protokolünü kullanan SATA SSD'lerin çağı geçti artık.

Yazma hızının normali 450 ve üstü bu SSD için. Arkadaş 67 MB/s hız almış.
B450M S2H anakartım. NVMe için slot var. Dediğiniz gibi ona geçiş yapayım o zaman. Tekrardan teşekkürler.