MSI PRO X870E-P anakartım var. Ben bu anakartı alırken soğutuculu SSD olduğunu bilmiyordum. Samsung SSD aldım, soğutuculu Gen5 bir tane de Gen4 aldım. Gen5 takılacağı yerde anakartın SSD soğutmasıyla beraber sığmayacaklar sanırsam. SSD'yi soğutucudan çıkarırsam, soğutucu kullanılmaz hâle gelir mi? İnternette baktığım kadarıyla soğutucularda yapışkanlı ped'ler var. Şimdi onlara yapıştıysa ikinci SSD'ye takamam. Aklımda, birinciyi anakartın soğutmasıyla takıp, ikinci SSD'yi bana gelen soğutma ile takmak vardı. Şimdi soğutucunun içindeki Gen5 olduğu için alt kısma takamam; alt taraf Gen4 teknolojisine sahip.
Detaylar
Kim cevapladı?Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
@Caner Uncu
Bence hiç soğutucu sök tak yapma. Bildiğim kadarıyla garanti dışı kalıyor.
@Caner Uncu
SSD'nin garantisi mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hellmonger
Becerikli
Hocam üst gen5 diyelim bu aldığın SSD'yi oraya takacaksın soğutucuyu sökeceksin dikkatli sökersen ped çıkmaz. Ben 3 kez söküp çıkardığımı bilirim. Bu Samsung anakart soğutucusu ile kalacak.
Tabii bu soğutuculu gelenin sadece yapışma şeklide geldiyse? Başka bir şey tutmuyorsa çıkarılabilir.
Üst tarafta hızlı M.2 olacak gen 4'e takarsan hızı düşer.
Alta gen4'e de diğer M.2'yi takarsın istersen üstüne engel yoksa bu Samsung'un soğutucuyu takarsın bu kadar.
Tabii bu soğutuculu gelenin sadece yapışma şeklide geldiyse? Başka bir şey tutmuyorsa çıkarılabilir.
Üst tarafta hızlı M.2 olacak gen 4'e takarsan hızı düşer.
Alta gen4'e de diğer M.2'yi takarsın istersen üstüne engel yoksa bu Samsung'un soğutucuyu takarsın bu kadar.
Anakartın pasif soğutmasının Gen5 SSD için yeticeğinden emin değilim. En az parmak, hatta 2 parmak kalınlığında soğutucu istiyor.MSI PRO X870E-P anakartım var. Ben bu anakartı alırken soğutuculu SSD olduğunu bilmiyordum. Samsung SSD aldım, soğutuculu Gen5 bir tane de Gen4 aldım. Gen5 takılacağı yerde anakartın SSD soğutmasıyla beraber sığmayacaklar sanırsam. SSD'yi soğutucudan çıkarırsam, soğutucu kullanılmaz hâle gelir mi? İnternette baktığım kadarıyla soğutucularda yapışkanlı ped'ler var. Şimdi onlara yapıştıysa ikinci SSD'ye takamam. Aklımda, birinciyi anakartın soğutmasıyla takıp, ikinci SSD'yi bana gelen soğutma ile takmak vardı. Şimdi soğutucunun içindeki Gen5 olduğu için alt kısma takamam; alt taraf Gen4 teknolojisine sahip.
Eki Görüntüle 201916
Eki Görüntüle 201919
Çıkartma, ikisini de kendi soğutucusuyla kullan.
Hellmonger
Becerikli
Anakartın pasif soğutmasının gen5 SSD için yeticeğinden emin değilim. En az parmak, hatta 2 parmak kalınlığında soğutucu istiyor.
O zaman anakart soğutucusunu kullanmayıp direk böyle kendi soğutucusu ile takacak.
Basın, çentiği çevirin.Nasil sabitleyebilirim? En ufak bir dokunusta kalkiyor.