Çözüldü SSD tamamen nasıl sıfırlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 929
  • Etiketler Etiketler
    ssd
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sye

Uzman
Merhaba, yeni sistem aldım SSD'sini bile bile 512 GB bıraktım. Şu an aktif kullandığım SSD 1TB M.2 olduğu için ikisini değiştireceğim. Şu an kullandığım bilgisayardaki veriler önemli değil direkt fabrika ayarlarına döndürebilirim. Ama ben bu SSD'deki yazılımların ve sürücülerin tamamen silindiğinden nasıl emin olacağım? Ne tür bir sıfırlama yapmalıyım? Bu işlemlerden sonra dümdüz SSD'leri yerinden söküp birbiri ile değiştirebilecek miyim? Değiştirebileceksem sonrasında yapmam gereken bir şey var mı?

Şu an kullandığım sistemdeki anakart ve SSD:
  • Gigabyte B450M S2H V2.
  • James Donkey JD1024 1TB.

Aldığım sistemdeki anakart ve SSD:
  • Gigabyte A620M-H
  • Twinmos 512 GB M.2
(James Donkey kötü/ileride sorun çıkarır falan diyecek arkadaşlar yazmasın boşuna soru o değil. Şu an aktif olarak kullanıyorum aşağıya CrystalDiskInfo sonuçlarını bırakacağım. Mark'da da söylenen hızları veriyor 3 yılı geçti. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS üzerinden olanı hariç yukarıda olan işlemleri yeni sistemi kurmadan yapamazsınız.

Öncelikle diski satmayacak iseniz sadece biçimlendirmeniz yeterli ancak silmekte kararlı iseniz işlem sırası şu şekilde olmalı.
Birden fazla M2 yuvası var ise:
Eski SSD yi söküp yeni SSD yi takarak Windows'u kurun. ( Yeni sisteminizi yeni diskinize kurun - Kurulum esnasında eski SSD takılı olmasın.)
Kurulumdan sonra eski SSD yi de takın ve Minitool Partition Wizard FREE versiyonu indirin ve Wipe Disk ile sıfırlayın.

@Sye,
Free versiyonu indirdiğinize emin olun. Bu konuda çok hata yapılıyor ve ücretli olan indiriliyor. Yukarıya direk free versiyonun linkini ekledim.
Valla her açıklama yaptığında işler daha da karışıyor.
Adım adım gidelim.
Yeni sisteminize eski SSD nizi takıp Windows'u eski SSD ye mi kurmak istiyorsunuz?
Veya hiç format atmadan yeni sistemin eski SSD ye zaten kurulu olan Windows'la çalışmasını mı?

İfadeler: Sye
Veya hiç format atmadan yeni sistemin eski SSD ye zaten kurulu olan Windows'la çalışmasını mı?
Önceliğim bu oluyorsa bunu yapmak isterim. Ama parçalar farklı olduğu için düzgün çalışır mı bilmiyorum.
Yeni sisteminize eski SSD nizi takıp Windows'u eski SSD ye mi kurmak istiyorsunuz?
Öncelik olarak belirttiğim olmuyorsa da bu.

Önceliğim bu oluyorsa bunu yapmak isterim.

Öncelik olarak belirttiğim olmuyorsa da bu.
İkisi de olur. Kurulum yapma tecrübeniz var ise sıfır kurulum yapın. Kurulum yapma tecrübeniz yok ise diğer seçeneği kullanın.

Dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var.
Eğer sıfır kurulum yapmaya karar verirseniz:
Kurulum ekranında disk seçme ekranı gelince görünen tüm disk parçalarını ''birim sil'' seçeneği ile silip diski tek parça ayrılmamış alan haline getirin. Tek parça ayrılmamış alan halinde iken biçimlendirmeden ve bölmeden direk kurulum için seçerek devam edin.

Peki, tamam, sıfır kurulum yapacağım. Tecrübem şirketteki sisteme Windows kurmaktan başka yok ama aşağıda attığım Recep Baltaş'ın videosuyla birlikte yaparım muhtemelen. Dediklerinizi de yapıyordu galiba her şeyi sil diyerek tek bir bölüm bırakıyordu o da istesen bile silinmiyordu galiba. Şimdi SSD'yi düm düz eski sistemden çıkarıp. Yenisine takıp bu aşağıdaki videodaki gibi yapıyorum doğru muyum ?
Teşekkürler.

@Sye
O videoda D sürücüsü oluşturmak isteyenler için de açıklama yapılmış.
D sürücüsü oluşturmayın. Disk tek parça iken kurulum yapın. Kurulum ekranında D sürücüsü oluşturur iseniz sonda olması gereken kurtarma bölümü ortada oluşur. D sürücüsü oluşturma ihtiyacınız var ise kurulumdan sonra Windows üzerinden yapabilirsiniz.

Evet biliyorum, D'yi kurmayacağım. Teşekkürler yeniden.

@dolob Sistemi kurdum ben boota girmeden kendisini başlattı ama sıkıntı çıkarmadı ardından temiz kurulum yaptım. Teşekkürler her şey için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…