SSD "var olmayan aygıt belirtildi" hatası

berkay23

Uzman
Arkadaşlar, selam.

MSI B550 Gaming Plus anakart kullanıyorum ve 2 adet M.2 SSD kullanıyorum. Biri gen 4, biri gen 3 olmak üzere ve gen 4 olanı 2 gün önce aldım. Anakartıma taktığımda BIOS'ta ve Windows'ta görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda veya dosya atmaya çalıştığımda "var olmayan aygıt" hatası veriyor.

Gen 4 yuvasına taktığımda Windows'ta ve BIOS'ta görünmüyor. Gen 3 yuvasına taktığımda görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda 1 dakika sonra hata veriyor. İkinci laptop PC'mde format attım ve oyun kurdum, bir sıkıntı çıkmadı. Sadece masaüstü PC'de oluyor bu sorun.

Sistemim.
  • R5 5600.
  • MSI B550 Gaming Plus.
  • 8x4 Corsair 3200 MHz RAM.
  • ASUS ROG RX6800.
  • Samsung 970 EVO Plus 250 GB.
  • Kioxia Exceria Pro 1TB.
  • Crucial BX500 250GB SATA SSD.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
  • SSD ilk başta normal çalışıyor ama veri yazmaya başladıktan bir süre sonra yanıt vermeyi kesiyor.
  • Bu sorun da sadece bu bilgisayarda oluyor.
  • Sorunu yaşatan SSD Kioxia Exceria Pro modeli.
O zaman adım adım gidelim:

Abi BIOS guncel dun eski BIOS'e dönupde denedım tekrar yazılımlar kurulu fimware guncel.
SSD önbellıgını kapatmayı Gen 3'e takıp deneyelım bakalım.

İş bilgisayarımda sorunsuz çalışıyr masaüstü bilgisayarım de hatalı sureklı. Ne yaptıysam olmadı GPT MBR vs onları da denedım port bozuk değil. Samsung SSD mı gen 4 portunda kullanıyordum.

Bana SSD'ye servis yolu gözükecek gibi geliyor.

Abi ama iş laptop PC'mde sorunsuz problemsız çalışıyor.

Bana SSD'ye servis yolu gözükecek gibi geliyor.

Yani cogu şeyi denedim hatta iş laptop PC'me takıp Windows kurdum sonra dier PC'ye taktım gene aynı BIOS sıfırladım vs. Bir önbellege yazmayı denemedım onu deneyeceğim ama icimde olmayacak gıbı bir his var. Ürünü Hepsiburada'dan kendi satıçısı oldugu ıcın aldım bozuk olsa diğer PC'de de sorun cıkartmaz mıydı?

SSD anakartının diğer portunda nasıl bir performans sergiliyor? Dilersen gen 4 portuna takmana rağmen portu gen 3 moduna al dene bir de. Gen 4'te stabil çalışmıyor olabilir.

Şu anda işteyim akşam 9'da deneyeceğim 2 olayı da buradan tekrar yazarım. Olmazsa başka ne gibi cözümler deneyebiliriz?
Bir de alttaki gen 3 portuna takına var olmayan aygıt hatası veriyor sürekli. Steam'den oyun indiriyorum mısal 4 5 GB ındırıyor hataya gecıyor baglantısı kesiliyor. Yenıden başlatınca düzeliyor ve bazen sök tak yapmam gerekebiliyor. Bunlar gen 3 portunda oluyor. Gen 4'te zaten cıft SSD takınca gen 4 portundakı gozukmuyor hiçbir türlü.

Anakartın kullanma kılavuzuna baktım. Böyle bir sorun olmaması gerek:

Olmazsa başka ne gibi cözümler deneyebiliriz?
Bu SSD eğer tek başına 4.0 yuvasında çalışmıyorsa sorunlu olması muhtemel. Tabi o yuvayı işlemci kontrol ediyor ama işlemcide sorun olması biraz daha düşük bir ihtimal.

SD anakartının diğer portunda nasıl bir performans sergiliyor? Dilersen gen 4 portuna takmana rağmen portu gen 3 moduna al dene bir de. Gen 4'te stabil çalışmıyor olabilir.

Abi şimdi denedim yok acılmıyor. İş PC'me taktım tekrar takır takır açıldı sorunsuz.
Dier PC'de takır takır çalışan SSD nıye masaütsü PC'de sorunlu vallahi anlamadım. Kac gündür yapmadıgım şey kalmadı.

İşlemcide sorun yoktur abi sıfır aldım R5 5600'u.

@Recep Baltaş abi başka çözümü var mıdır yksa yarın iade talebım var kurye almaya gelecek yarın iade mi edeyim?

@Recep Baltaş ekran kartım X16 slotuna takılı bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…