MSI B550 Gaming Plus anakart kullanıyorum ve 2 adet M.2 SSD kullanıyorum. Biri gen 4, biri gen 3 olmak üzere ve gen 4 olanı 2 gün önce aldım. Anakartıma taktığımda BIOS'ta ve Windows'ta görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda veya dosya atmaya çalıştığımda "var olmayan aygıt" hatası veriyor.
Gen 4 yuvasına taktığımda Windows'ta ve BIOS'ta görünmüyor. Gen 3 yuvasına taktığımda görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda 1 dakika sonra hata veriyor. İkinci laptop PC'mde format attım ve oyun kurdum, bir sıkıntı çıkmadı. Sadece masaüstü PC'de oluyor bu sorun.
BIOS ayarları altından SSD yuvasını Gen 3 moduna alıp dene? Yani bana anakart sorunu gibi geliyor bu durum Berkay. SSD diğer sistem sorun çalışıyorsa senni anakartında bir problem olabilir.
Zorladım, bugün iade ettim Kioxia'yı, KC3000 aldım aynı problem devam ediyor, diğer PC'de sorunsuz kullanım oluyor. Bu arada iş bilgisayarındakı 512 GB'lık Gen 3 ıle dier PC'yı denedım, onda problem olmadı, Gen 4 olunca problem oluyor.
İşlemcı sıfır aldım ama anakart ıkıncı el almıştım. Garantıye gondereyım bakalım. Bir de dun ASUS B550 F Gaming Wi-Fi anakart aldım o gelince onunla deneyeceğim bakalım onda da aynı sorun varsa işlemciden oldugu anlaşılır.