SSD "var olmayan aygıt belirtildi" hatası

berkay23

Uzman
Arkadaşlar, selam.

MSI B550 Gaming Plus anakart kullanıyorum ve 2 adet M.2 SSD kullanıyorum. Biri gen 4, biri gen 3 olmak üzere ve gen 4 olanı 2 gün önce aldım. Anakartıma taktığımda BIOS'ta ve Windows'ta görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda veya dosya atmaya çalıştığımda "var olmayan aygıt" hatası veriyor.

Gen 4 yuvasına taktığımda Windows'ta ve BIOS'ta görünmüyor. Gen 3 yuvasına taktığımda görüyorum fakat oyun indirmeye çalıştığımda 1 dakika sonra hata veriyor. İkinci laptop PC'mde format attım ve oyun kurdum, bir sıkıntı çıkmadı. Sadece masaüstü PC'de oluyor bu sorun.

Sistemim.
  • R5 5600.
  • MSI B550 Gaming Plus.
  • 8x4 Corsair 3200 MHz RAM.
  • ASUS ROG RX6800.
  • Samsung 970 EVO Plus 250 GB.
  • Kioxia Exceria Pro 1TB.
  • Crucial BX500 250GB SATA SSD.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarları altından SSD yuvasını Gen 3 moduna alıp dene? Yani bana anakart sorunu gibi geliyor bu durum Berkay. SSD diğer sistem sorun çalışıyorsa senni anakartında bir problem olabilir.

Vallahi gen 3 moduna alıp denedım o da olmadı.

SSD'yi iş bilgisayarınızda biraz zorlayın bakalım orada sorun olacak mı?

Zorladım, bugün iade ettim Kioxia'yı, KC3000 aldım aynı problem devam ediyor, diğer PC'de sorunsuz kullanım oluyor. Bu arada iş bilgisayarındakı 512 GB'lık Gen 3 ıle dier PC'yı denedım, onda problem olmadı, Gen 4 olunca problem oluyor.

@Recep Baltaş

Gen 4 problemi sadece M2_1 yuvasında oluyorsa ya işlemci ya da anakart arızası var maalesef.

İşlemcı sıfır aldım ama anakart ıkıncı el almıştım. Garantıye gondereyım bakalım. Bir de dun ASUS B550 F Gaming Wi-Fi anakart aldım o gelince onunla deneyeceğim bakalım onda da aynı sorun varsa işlemciden oldugu anlaşılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…