Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Ya Disk Yönetimi ile ya da Mini tool Partition Wizard ile. Boş diske sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim..." diyeceksiniz.
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Diskin kablolarını tekrar kontrol eder misiniz? Belki kablolamada bir sıkıntı olmuş olabilir.
Aygıt Yöneticisi altında var mı? Yoksa BIOS'ta var mı?
Evet Aygıt Yöneticisi altında var.
Bu diski başka bir bilgisayardan söktüm 2'ye ayrılmıştı bende birleştirdim ondan sonra disk yönetiminde yeni basit birim oluştur seçeneği çıkmıyor.
Mini tool Partition yazılımı ile tekrar 465 GB yaptım ondan sonra oldu.
- Makaleler
- 3
Fotoğraf atabilir misiniz Disk Yönetimi'nden?
Disk yönetimi açınca söz konusu ekranın çıkması için diskte
MBR (eski) veya GPT (yeni) bölümleme sistemi olmaması lazım. Disk GPT ise bu seçenek çıkmaz. Yeni Basit Birim'i sizin yapmanız gerekir bu durumda.Disk yönetimi açınca söz konusu ekranın çıkması için diskteMBR(eski) veyaGPT(yeni) bölümleme sistemi olmaması lazım. Disk GPT ise bu seçenek çıkmaz. Yeni basit Birim'i sizin yapmanız gerekir bu durumda.
Nasıl yapacağım.
Disk yönetimi açınca söz konusu ekranın çıkması için diskteMBR(eski) veyaGPT(yeni) bölümleme sistemi olmaması lazım. Disk GPT ise bu seçenek çıkmaz. Yeni basit Birim'i sizin yapmanız gerekir bu durumda.
Önceden formattan sonra görmüyordu bende yeni basit birim deyip oluşturuyordum.
Ya Disk Yönetimi ile ya da Mini tool Partition Wizard ile. Boş diske sağ tıklayıp "Yeni Basit Birim..." diyeceksiniz.
Ya disk yönetimi ile ya da mini tool Partition wizard ile. Boş diske sağ tıklayıp "yeni basit birim..." diyeceksiniz.
Maalesef o seçenek çıkmıyor işte.
Öteki diskime tıklayınca görünüyor fakat disk bir de görünmüyor.
Disk 1E tıkladıktan sonra ise böyle.
Mini Tool Partition Wizard ile diski 465 GB yapmamışsınız. Kurtarma bölümünü genişletmişsiniz.
- Şimdi tekrar Mini tool Partition Wizard'ı açın.
- Diskteki bölümü silin.
- Yeni bölüm oluşturun.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük