Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Picky

Uzman
Bu ne oluyor, önemi nedir? Bilmediğim için soruyorum. Benim SSD'de mesela "SLC" gösteriyor önbellek olarak.

Çözüm
SLC bir NAND türü. Yapay zeka üstteki mesajda açıklamış ancak senin bahsettiğin şey SLC Caching. Bu, SSD NAND'larının belli bir kısmının SLC NAND gibi davranarak veriyi daha hızlı yazmasını sağlıyor. Bunun adı pSLC. Buradaki ''p'' harfi, ''pseudo'' kelimesinden geliyor. Türkçesiyle ''yalancı, sahte'' anlamlarına geliyor diyebilirim.

Mesela şu zaman ayarlı videoyu izleyebilirsin, SLC önbellek dolduğu için yazma hızı düşüyor:

Günümüzdeki son kullanıcıya hitap eden SSD'lerde TLC veya QLC NAND'lara yer veriliyor. Bir hız sıralaması yaparsak, SLC > MLC > TLC > QLC diyebiliriz. TLC'de hücre başına 3 bit veri yazılırken SLC'de 1 bit veri yazılıyor. SLC'ler veriyi çok daha hızlı yazabiliyor.
Bu ne oluyor, önemi nedir? Bilmediğim için soruyorum. Benim SSD'de mesela "SLC" gösteriyor önbellek olarak.
"SLC" (Single-Level Cell), SSD'lerde veri depolama için kullanılan bir tür hücre yapısını ifade eder. SLC'nin önemi ve işleyişi aşağıdaki gibi özetlenebilir:

• Veri Depolama: SLC, her hücrede yalnızca bir bit bilgi depolar; bu, her hücrede ya 0 ya da 1 bulunur.
  • Hız: SLC SSD'ler, veri okuma ve yazma işlemlerinde diğer türlere (MLC, TLC gibi) göre çok daha hızlıdır.
  • Dayanıklılık: SLC, daha az hücre yazma/okuma döngüsü gerektirdiği için daha uzun bir ömre sahiptir, bu da onu yoğun veri yazma senaryoları için ideal hale getirir.
  • Fiyat: SLC SSD'ler, üretim maliyetleri nedeniyle genellikle daha pahalıdır.

Sonuç olarak, SLC SSD'ler, performans ve dayanıklılık açısından avantaj sağlar, bu da onları özellikle kurumsal ve yüksek performanslı uygulamalar için tercih edilen bir seçenek haline getirir.

SLC bir NAND türü. Yapay zeka üstteki mesajda açıklamış ancak senin bahsettiğin şey SLC Caching. Bu, SSD NAND'larının belli bir kısmının SLC NAND gibi davranarak veriyi daha hızlı yazmasını sağlıyor. Bunun adı pSLC. Buradaki ''p'' harfi, ''pseudo'' kelimesinden geliyor. Türkçesiyle ''yalancı, sahte'' anlamlarına geliyor diyebilirim.

Mesela şu zaman ayarlı videoyu izleyebilirsin, SLC önbellek dolduğu için yazma hızı düşüyor:

Günümüzdeki son kullanıcıya hitap eden SSD'lerde TLC veya QLC NAND'lara yer veriliyor. Bir hız sıralaması yaparsak, SLC > MLC > TLC > QLC diyebiliriz. TLC'de hücre başına 3 bit veri yazılırken SLC'de 1 bit veri yazılıyor. SLC'ler veriyi çok daha hızlı yazabiliyor.

Çözüm