SSD'ye Başka Bİlgisayarda Windows Kurmak

uberfahrer

Uzman
Herkese selam, bilgisayar işleriyle haşır neşir olduğum için sizlere bir sorum olacaktı. Misal şu anda kullandığım bilgisayarıma, arkadaşımın yeni bilgisayarına imaj atacağız, arkadaşım kasayı bana getirip yorulacağına SSD'yi söküp bana getirse; Rufus üzerinden imajı seçip disk olarak da bu yeni boş SSD'yi seçip Windows atıp hazır olsa, arkadaşta evine götürüp tekrar takıp internetini bağlayıp geri kalanını kendi halletmesini istersek, bu olayı Rufus üzerinde Windows to GO şeklinde yaptığımızda oluyor mu acaba? Bir kere denemiştim ama SSD'yi bilgisayar taşınabilir flash bellek gibi görüyordu diye hatırlıyorum, bu şekilde oluyor muydu acaba? Olmuyorsa Rufus yerine başka ne program tavsiye edersiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun Windows to GO ile olan ilgisini anlamadım.

Yapmanız gereken bence şöyle olmalı:
  • Rufus ile kurulumu başlatın.
  • Kurulumun ilk aşaması bitip bilgisayar yeniden başladığından başlatmayın ve PC'yi kapatın.
  • SSD'yi söküp diğer PC'ye takın.
PC özellikleri aynı değilse imaj atmak sağlıklı olmaz.

SSD'ye Windows'u kur, 10 saniye içinde yeniden başlatılacak kısmında cihazın gücünü kes. SSD'yi ver arkadaşına taksın açsın.

BIOS ayarlarınız çakışmasın ama.

Daha doğrusu şöyle anlatayım, işyerimde ve çevremde işim gereği bana laptop ve kasa getiren çok oluyor, format atarmısın dediklerinde laptopu bir şekilde getirebiliyor ama kasalar ağır olduğu için vazgeçende oluyor, ama en azından harddisk yada ssdyi whatsapptan görüntülü görüşüp tarif edip söküp bana getirebilir. Getirdiği zamanda direk o harddisk yada ssdye imajı programla atıp hazır hale gelip geri kasasına takıp kurulum aşamasını kendi bilgisayarında yaparsa daha kolaylık olur diye demiştim. Driver, office gibi uygulamalarıda kendileri yapamazsa anydesk veya teamwiewer ile hallederim diye düşündüm.

Karşı tarafa USB hazırlatıp boot menüden seçtirmek daha kolay değil mi? Nasıl olsa devamını uzaktan halledeceksiniz.

Karşı tarafa USB hazırlatıp boot menüden seçtirmek daha kolay değil mi? Nasıl olsa devamını uzaktan halledeceksiniz.

Doğrudur hocam ama bazı arkadaşlarımız bunlarla dahi uğraşmak istemiyor ya da vakit bulamıyor ya da gerçekten bilmeyenlerde var,
Gelip diyor ki Windows'u kur, Office'yi kur bana yeter modunda çoğu kişi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur hocam ama bazı arkadaşlarımız bunlarla dahi uğraşmak istemiyor ya da vakit bulamıyor ya da gerçekten bilmeyenlerde var,
Gelip diyor ki Windows'u kur, Office'yi kur bana yeter modunda çoğu kişi.
Sizden beklenen driverler ve ofis kurulumu dahil, hatta gerekiyorsa bazı extra ayarlarında yapılması.
Kullanıcı hesabı oluşturulmadan önceki kısım bana sorarsanız zaten işin basit kısmı. Geriye kalan kısmı bahsettiğiniz tipte kişiler yapmaz veya yapamaz..

Mantıklı ve akıllıca olan zahmet edip kasayı getiriversinler.
Bunu bile yapamayacak, zahmete girmeyecek adama yardım etmeye değer mi?

Sizin de bir kazancınız veya cidden zorunluluk varsa getirilen diske kendi PC nizde sistemi temel ayarlarla komple kurarsınız. O disk başka PC de de çalışır. Donanım farklılığından kaynaklanan driverlerin çoğu da update üzerinden yüklernir. Yüklenmeyen olursa da bahsettiğiniz gibi anydesk ile halledersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…