parisapo

Başarılı
  • Anakart: ASUS ROG Maximus XI Apex Intel Z390.
  • İşlemci: Intel Core i9 9900K.
  • Bellek: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z DDR4 3600MHz CL18 1.35v
  • Ekran kartı: Palit NVIDIA GeForce RTX5060 Ti Infinity 3 16 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11 24h2.
  • SSD: 2X XPG Gammix S11 Pro 1 TB
  • SATA SSD: Toshiba OCZ 240GB trıon 150.
  • Sabit disk: WD 3.5 1TB Caviar blue.

SSD'ye veri yazarken, oyunlarda, bazen de render alıp kaydetme yaparken bilgisayarım kilitleniyor ve takılıyor. Ama arka planda şarkı dinliyorsam çalmaya devam ediyor. Neyse, bekliyorum ve bir süre sonra bilgisayar mavi ekran verip yeniden başlıyor. Yeniden başladığında BIOS ekranına atıyor ve sistemimde yüklü olan SSD'leri görmüyor, bu yüzden de boot edemiyor.

Ben de bilgisayarı tamamen güç tuşundan kapatıyorum. 10 saniye bekledikten sonra tekrar açıyorum, SSD yüklemesi yapıyor ve Windows açılıyor. Bu sorun sürekli oluyor.
NVMe SSD mi arızalı, yoksa anakartın NVMe SSD'leri takmak için RAM slotuna yanına yaptığı özel DIMM2 kartında mı sorun var bilemedim. Bir türlü sorunun neden kaynaklandığını çözemedim.

Bu zamana kadar çok hata aldım ama minidump dosyası oluşmuyordu. Bu sefer oluştu ve sizlerle paylaşmak istedim. Verdiği hata ise:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

@Recep Baltaş hocam, lütfen neden kaynaklandığını söyleyebilir misiniz? Kesin SSD ise yenisini alayım ama SSD çıkmazsa boşuna almış olacağım. Nedense ben bu DIMM2 kartından şüpheleniyorum. SSD'lerin sıcaklık değerlerini de yüksek görmüyorum.

Dosya linki: Minidump

1759441291961.webp
1759441305802.webp

Dosya Ekleri

• 1759441212323.webp
    1759441212323.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 1759441230315.webp
    1759441230315.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 37
  • Anakart: ASUS ROG Maximus XI Apex Intel Z390.
  • İşlemci: Intel Core i9 9900K.
  • Bellek: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z DDR4 3600MHz CL18 1.35v
  • Ekran kartı: Palit NVIDIA GeForce RTX5060 Ti Infinity 3 16 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11 24h2.
  • SSD: 2X XPG Gammix S11 Pro 1 TB
  • SATA SSD: Toshiba OCZ 240GB trıon 150.
  • Sabit disk: WD 3.5 1TB Caviar blue.

SSD'ye veri yazarken, oyunlarda, bazen de render alıp kaydetme yaparken bilgisayarım kilitleniyor ve takılıyor. Ama arka planda şarkı dinliyorsam çalmaya devam ediyor. Neyse, bekliyorum ve bir süre sonra bilgisayar mavi ekran verip yeniden başlıyor. Yeniden başladığında BIOS ekranına atıyor ve sistemimde yüklü olan SSD'leri görmüyor, bu yüzden de boot edemiyor.

Ben de bilgisayarı tamamen güç tuşundan kapatıyorum. 10 saniye bekledikten sonra tekrar açıyorum, SSD yüklemesi yapıyor ve Windows açılıyor. Bu sorun sürekli oluyor.
NVMe SSD mi arızalı, yoksa anakartın NVMe SSD'leri takmak için RAM slotuna yanına yaptığı özel DIMM2 kartında mı sorun var bilemedim. Bir türlü sorunun neden kaynaklandığını çözemedim.

Bu zamana kadar çok hata aldım ama minidump dosyası oluşmuyordu. Bu sefer oluştu ve sizlerle paylaşmak istedim. Verdiği hata ise:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

@Recep Baltaş hocam, lütfen neden kaynaklandığını söyleyebilir misiniz? Kesin SSD ise yenisini alayım ama SSD çıkmazsa boşuna almış olacağım. Nedense ben bu DIMM2 kartından şüpheleniyorum. SSD'lerin sıcaklık değerlerini de yüksek görmüyorum.

Dosya linki: Minidump

Eki Görüntüle 189691Eki Görüntüle 189692

Evet benim yaşadığım sorunla aynı. Ama benim SSD darbe sonucu bozuldu sizin problem sanırım kendi kendine oldu.

nt!HvpGetCellPaged hatası mevcut. Bu hata genelde kayıt defteri veya disk erişimi ile ilgili sorunlara işaret ediyor. Bozulmuş bir kayıt defteri yapısı da buna sebep verebilir, SSD ile ilgili sorunlar da.

KB5043080, KB5063878 veya KB5040435 güncellemelerini yaptıysanız ve mavi ekranda "UNSUPPORTED_INSTRUCTION" gibi hatalar alıyorsanız sorun büyük ihtimalle Windows'un son güncellemelerinden kaynaklı. Microsoft bunun için yeni sürüm yayınladı.

CMD açıp "wmic qfe list brief" yazın. Bu son yapılan güncellemeleri gösterecek. Oradan KB5043080, KB5063878 veya KB5040435 güncellemelerini görüyorsanız sisteminizi eski bir sürüme alın ve ardından en son yayınlanan sürüme güncelleyin.

Bu SSD'yi etkileyen güncelleme benim bilgisayarımda yüklü değil. Özellikle veri yazarken çok sık donma ve mavi ekran sorunu yaşıyorum.