Bundan yaklaşık 3 yıl önce, 2. nesil Casper bir laptop üzerinde Windows 10 stabil çalışmadığı için Ubuntu denemiştim. Hoşuma da gitmişti; ancak şu an iki bilgisayarım için stabil bir sürüm arıyorum. Fikri olan arkadaşlara yardımcı olmak için hem sistem özelliklerimi hem de aradığım kriterleri yazayım.
Hayatınızda ilk kez Linux kullanacaksanız, Windows'tan geçiş yapacaksanız, bu dağıtım tam size göre! AnduinOS, Windows 11'e benzer arayüzü ile Windows kullanıcılarının Linux kullanmasında kolaylık sağlıyor.
Eski bir Microsoft çalışanı tarafından yapılan, Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımı. Windows 11'e benzeyen kullanıcı dostu arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor.
AnduinOS is a custom Debian-based Linux distribution that aims to facilitate developers transitioning from Windows to Ubuntu by maintaining familiar operational habits and workflows. AnduinOS is built on the Ubuntu Jammy package base.
Tabii ki. Özelleştirme işi zaten Linux'un doğasında var, her yerini eğip bükebilirsiniz. İstediğiniz diğer özellikleri de gayet tabii sağlıyor. Arayüzü, uygulama yükleyicisini ya da ayarlar menüsünü vesaire beğenmezseniz zaten alternatifleri de yükleyebilirsiniz. Windowsa en yakını Kubuntu olur herhalde arayüz olarak, KDE arayüzünü kullanan Ubuntu yani.
Pop!_OS kullanılmaz şu an. Temel hataları var canım çıktı çözmeye çalışırken. Zaten şu anki masaüstü ortamı geliştirme aşamasında. Tam çıkınca bakılabilir.
Tabii ki. Özelleştirme işi zaten Linux'un doğasında var, her yerini eğip bükebilirsiniz. İstediğiniz diğer özellikleri de gayet tabii sağlıyor. Arayüzü, uygulama yükleyicisini ya da ayarlar menüsünü vesaire beğenmezseniz zaten alternatifleri de yükleyebilirsiniz. Windowsa en yakını Kubuntu olur herhalde arayüz olarak, KDE arayüzünü kullanan Ubuntu yani.
Tıpa tıp aynısı olmasına gerek yok. Ben zaten Windows 11 sevmiyorum. Eğer Linux de özelleştirme grub üzerinden hepsinden yapılabiliyor ise; Boot Loader kısmında ki Lenovo yada MSI yazısı yerine kendim fotoğraf seçip koymak istiyorum.
Size birkaç tane seçenek sunsam iki sistem içinde seçseniz olur mu?
Tıpa tıp aynısı olmasına gerek yok. Ben zaten Windows 11 sevmiyorum. Eğer Linux de özelleştirme grub üzerinden hepsinden yapılabiliyor ise; Boot Loader kısmında ki Lenovo yada MSI yazısı yerine kendim fotoğraf seçip koymak istiyorum.
Size birkaç tane seçenek sunsam iki sistem içinde seçseniz olur mu?
Ben RAM kullanımı konusunda hiç acımam neye ihtiyacı varsa alabilir. Sırf 100mb az RAM kullanılsın diye Opera kullanan insan tipi değilim. Alıştığım için Chrome'dan devam ediyorum orası ayrı ancak benim için önemli olan stabil işlemci kullanımı. Fan sesine gelemiyorum rahatsız ediyor beni.