Çözüldü Stable Diffuson "torch is not able to use gpu" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan roxor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 347
  • Etiketler Etiketler
    gpu not
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

roxor

Başarılı
1111 ile Windows 10'a kurulum yaptım. Run dosyasını açınca bu hatayı alıyorum. Driverları güncelledim, Visual Studio'yu indirdim, CUDA yükledim. 1660Ti Max Q kullanıyorum. Temiz kurulum yaptığımda ilk sefere mahsus arayüz açılıyor ama onda da "Torch not compiled with CUDA enabled" hatasını alıyorum.

İnternette "VENV" klasörünü silin yazıyor, ben bu klasörü bulamadım.

Kod:
Python 3.10.6 (tags/v3.10.6:9c7b4bd, Aug  1 2022, 21:53:49) [MSC v.1932 64 bit (AMD64)]
Version: v1.10.1
Commit hash: 82a973c04367123ae98bd9abdf80d9eda9b910e2
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\yy\Desktop\stable\sd.webui\webui\launch.py", line 48, in <module>
    main()
  File "C:\Users\yy\Desktop\stable\sd.webui\webui\launch.py", line 39, in main
    prepare_environment()
  File "C:\Users\yy\Desktop\stable\sd.webui\webui\modules\launch_utils.py", line 387, in prepare_environment
    raise RuntimeError(
RuntimeError: Torch is not able to use GPU; add --skip-torch-cuda-test to COMMANDLINE_ARGS variable to disable this check
Press any key to continue . . .

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En baştan kurulum yapma şansın varsa bu videodaki adımlarla kurulum yapmayı dener misin?

PyTorch adımını yapmana gerek yok. "webui-user.bat" dosyasını çalıştırınca otomatik olarak yükleniyor.
En baştan kurulum yapma şansın varsa bu videodaki adımlarla kurulum yapmayı dener misin?

PyTorch adımını yapmana gerek yok. "webui-user.bat" dosyasını çalıştırınca otomatik olarak yükleniyor.

Çözüm
Yani illaki automatic 1111 kullanacağım demiyorsan bence hazır tam olarak kuramamışken stable-diffusion-webui-forge kur. Emin ol bu automatic1111'den daha iyi.

Bir de bunu kurmayı deneyebilirsin. Muhtemelen python sürümünle uygun sürümü kuramadın ondan bu hatayı alıyorsun.
Kod:
pip3 install torch torchvision torchaudio --index-url https://download.pytorch.org/whl/cu118

Yaparken kurulumlar bitmeden ara yüz açıldı, bir şeyler de üretti. Şimdi kurulumlar bitince bozulmazsa çözüm çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…