Staj başlangıç süreci nasıl işliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xoosdokex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 288
  • Etiketler Etiketler
    yardım

xoosdokex

Başarılı
Pazartesi günü üniversite stajyeri olarak staja başlayacağım, neler yapmalıyım neler yapmamalıyım? Bir de ilk gün sabah servis ile mi gidilmeli, yoksa servis işini işten dönerken mi ayarlanmalı? Yorumlarınız nelerdir?

Çalışanlarla ilişkini ciddi anlamda iyi tutman lazım. Puanlandırma yapacaklar staj sürecinin sonunda. En azından bende böyleydi. Fakat ilişkileri iyi tutmak kendini ezdireceğin anlamına gelmez. Kesinlikle haklarını savun. Savunmadığın taktirde bu ilişkiler zedelenir, seni kullanmaya başlarlar. İşe giriş saati hakkında size ne dendiyse bunun dışına çıkmayın. Giriş-çıkış saatleriniz bellidir. Ek olarak ücret alacaksanız da haklarınızı savunun. Servis konusuna gelirsek eğer toplu taşımada servis dışında alternatifiniz bulunuyorsa bunu da tercih edebilirsiniz. Hatta ilk olarak böyle giderseniz anormal durumlarda işyerine nasıl ulaşacağınızı iyi bilirsiniz.

Üniversite stajyerlerine normalde yemek bile verilmez ama bazı yerler veriyor. Seni bedavaya yakın bir iş gücü olarak görüyorlar. Kendini zorlayarak iş yapma. 1 saatlik işi 20 dakikada yaparsan kalan 40 dakikada iki iş daha kilitlerler demişler. Doğru.

İfadeler: 741

Hemşirelik öğrencisiyim. Sizde iyi bir ışık görünce cidden tüm birim işini size kitliyorlar. Hatta yemek molasından bile kısmayı deniyorlar ki burada devreye sizin ağzınız giriyor.

Hemşirelik öğrencisiyim. Sizde iyi bir ışık görünce cidden tüm birim işini size kitliyorlar. Hatta yemek molasından bile kısmayı deniyorlar ki burada devreye sizin ağzınız giriyor.
Ben de meslek lisesinde grafik okudum lise stajı yaptım. Kağıt, tahta taşımaya kadar iş yaptım ilk dönem. Sonra neyse ki tanıdık birinin yanına girdim staja gitmedim

İfadeler: 741
Arkadaşım, çok fazla şey bekleme, geneklie çok yavaş olacak. Ben staj yapıyorum, çok yoğun ve oldukça yavaş geçecek.

Servis bilgilerini IK'den alsan iyi edersin ben hayatımda hiç servis ile işe gitmemiştim servisçilere binecek kişilerin listesi verilmiyor km'lerce yolu sıcağın altında yürüyerek gitmek zorunda kaldım. Her şeyden önce kullanacağın servisin plakasını ve servis şoförünün telefon numarasını edin stajın ilk gününde kendi imkanlarınız ile geleceksiniz diyebilirler geldiğiniz zaman servisi ayarlıyorlar.
Sana verebileceğim en büyük tavsiye içerideki insanlarla samimi ol ama samimi olduğun kadar da mesafeli ol yeni gelen stajyerler ile ilgili yanındaki mühendise " yeni ameleler de geldi " tarzı bir söz söyleyen arkadaşı şirketten attılar eğer büyük ve kurumsal bir şirketteysen böyle şeyler seni ileriye dönük çok kötü etkileyebilir ve staj yapacağın bölüm okuduğun bölüm ile ilgili olsun yani sözde deneyim diye farklı bölümlere göndermelerine göz yumma hiçbir etkisi olmuyor ben savunma sanayi alanında staj yaptım ama elektronikçi olmama rağmen beni bakım onarımın elektrik enerji dağıtım kısmına verdiler ben araç içi kablolama alanında staj yapmak istiyordum yerimi değiştirin dedim gittiler bakım onarıma pano alanına verdiler böyle saçma şeyler dönüyor iyi bir açıklama yapıp sana artısı olacak bir bölümde stajını yap yoksa CV'nde hiçbir etkisi olmaz.
Ve servisin önündeki tabelalara aldırma ilk başta dediğim gibi plaka önemli camdaki tabela başka firmaya ait olabiliyor.
Ayrıca o ortamda edineceğin çevre ileride o firmada çalışmak istersen sana referans olabilir buna özen göster elinden gelenin en iyisini yap ama yerleri süpürüp ustalara çay getirme yani getir götür yapma bunu illaki yaptırmak isteyenler olacaktır yapma zorunluluğun yok.
Stajda senin üstün ve senden sorumlu olan kişi mentöründür başkası değil bir izin alacaksan ilk önce mentörün ile görüş başkası seni alakadar etmez mentörün evet dedikten sonra başkasının hayır demesinin bir anlamı yok.
Stajyerlerin ast üst ilişkisi: Stajyer< mentör< insan kaynakları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…