xquerzy

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,
15 yaşındayım ve bir beyaz eşya yetkili servisinde çalışmaya başladım.
Fakat çalışmak istemiyorum ve gerçekten sırf bu yüzden geceleri uyuyamıyorum.
Psikolojik olarak aşırı bir sıkıntı
çekiyorum.
Dört yıl boyunca dişimi sıkmak çok zor geliyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Sen gitmek istemiyorsan kısaca gitmek zorunda değilsin. Senden sorumlu olan hocanla konuş, karşılıklı feshedilsin. Ben de aynı şeyi yaşadım; iyi ki taşınacakları için benim kontrat feshedildi, yoksa kavga kıyamet kopardı orada.

Sen gitmek istemiyorsan kısaca gitmek zorunda değilsin. Senden sorumlu olan hocanla konuş, karşılıklı feshedilsin. Ben de aynı şeyi yaşadım; iyi ki taşınacakları için benim kontrat feshedildi, yoksa kavga kıyamet kopardı orada.
Ama şimdi meseme geçtim ve feshedersek başka çalışabileceğim bir yer yok.
9. sınıftan tekrar başlamak istemiyorum 🥰

Ne güzel elin iş tutacak. Bir şeyler öğren, belki usta olursan kendini geliştirip iyi bir yerde çalışırsın.

Öyle bir şey yok maksimum bir beyaz eşya yetkili servisinde çalışır ve buzdolabı çamaşır makinesi tamiri öğrenir o da artık 2000'lerin zamanının popüler olmuş mesleği artık tutmuyor bu kafayla baktığın zaman sıvacılar günlük 2.7k para kazanıyor okumak yerine inşaata gitmek de mantıklı az zamanda çok para, gemici olmak da mantıklı, aşçı olmak da mantıklı, inşaat elektrikçisi tesisatçı kombi tamircisi say say bitmez belki ustalık alanında para kazandırır ama gerçekten zeki ve kendini geliştirme potansiyeli olan birinin mesleğe gitmesi saçma en kötü ihtimalle okulda teknik eğitim almalı en azından gideceği sektörü seçmek için zamanı olur.

Merhaba arkadaşlar,
15 yaşındayım ve bir beyaz eşya yetkili servisinde çalışmaya başladım.
Fakat çalışmak istemiyorum ve gerçekten sırf bu yüzden geceleri uyuyamıyorum.
Psikolojik olarak aşırı bir sıkıntı.
Çekiyorum.
Dört yıl boyunca dişimi sıkmak çok zor geliyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Dostum aklını kullan ve meslek hayatından çıkıp okulunu oku muhtemelen mesemdesin sınıfta kalacaksın deseler bile cidden bir sene geç bitir ama sağlam bir şekilde dersine çalış meslek hayatına girmeyle bir şey olmuyor firmalar artık çok para vermek istemiyor çünkü piyasalar çok durgun fabrikalar bile o usta dediğimiz bilgili kişileri şirket küçülmeye gittiği için çıkarıyor sen beyaz eşya sektörüne girince karşına marka temsilcisi çıkmayacak bayi ya da yetkili servis belgesi olan birini göreceksin hayatın boyunca hiçbir ilerleme kaydedemezsin.
İlla MESEM'de stajyer olarak kalacaksan da havacılık sektörüne savunma sanayine ya da ciddi kurumsal firmaların fabrikalarına başvur çıkıp sıradan esnafların ya da iki üç kuruşa elde edilmiş yetki belgesi olan kişilerin yanında çalışma onlar seni ileri götürmez senin sırtından para kazanırlar.
Şunu söyleyeyim ben de bundan 3 ay önce kimseyi dinlemeyip bir işe girdim işe girerken de araya ailemi soktum ve işin içine girdikten sonra anladım ki benim yerim ne şu an çalışma hayatı ne de o şirket kendimi hiçbir şekilde o firmada iyi bir noktada göremedim sana şu an bulunduğun firma ne derse desin sana ne şart sunarlarsa sunsunlar sen kendini oraya ait hissetmediysen oraya ait değilsindir bana kalırsa senden sorumlu kişi kimse git " ben MESEM'den devam etmek istemiyorum normal okul hayatına döneceğim " de ve çıkışını versinler ha illa okula git demiyorum ama sen onlara orada çalışmak istemediğini söylediğin zaman sana yaşın küçük biraz daha düşün şu kadar zaman ver işte alışırsan yaparsın gibi sözleri kesin söylerler neyimizi beğenmedin diye kesin söylerler bu kadar uzatmaya gerek kalmadan ben dersime çalışacağım okulumu okumak istiyorum de ayrıl git.
Usta olunca da çok para vermiyorlar ki usta dediğimiz adamlar diyor ben 60-70k para kazanıyorum ya kardeşim devletin temizlikçisi senden daha az çalışıp 55k para alıyor onu ne yapacağız tek sen çok para kazanmıyorsun ki.

Son düzenleme:
Öyle bir şey yok maksimum bir beyaz eşya yetkili servisinde çalışır ve buzdolabı çamaşır makinesi tamiri öğrenir o da artık 2000'lerin zamanının popüler olmuş mesleği artık tutmuyor bu kafayla baktığın zaman sıvacılar günlük 2.7k para kazanıyor okumak yerine inşaata gitmek de mantıklı az zamanda çok para, gemici olmak da mantıklı, aşçı olmak da mantıklı, inşaat elektrikçisi tesisatçı kombi tamircisi say say bitmez belki ustalık alanında para kazandırır ama gerçekten zeki ve kendini geliştirme potansiyeli olan birinin mesleğe gitmesi saçma en kötü ihtimalle okulda teknik eğitim almalı en azından gideceği sektörü seçmek için zamanı olur.

Tam olarak bu işte. Şimdi okuyup öğretmen olup atanamayan pişman. Hukuk mezunu tonlarca tanıdığım var, hepsi avukatlıkta para var diye o alanı tercih etti ama ne kadar başarılı olacakları meçhul. Mühendisleri özelde komedi maaşlarla başlatmaya çalışıyorlar. Yani Türkiye tablosunda bir üniversite bitiren şahıs mutsuz, iş bulamıyor. Tanıdığın yoksa ne özel ne de devlet kapısı yok.

Senin de benim de dediğimiz gibi, gerçekten bir usta ne kadar zor şartları da olsa inşaatta günlük yevmiyesi çok fazla, eleman bulamıyorlar. Bir klimacı, sezonunda klima takmaya veya tamire yetişemiyor, o kadar iş var usta bulamıyorsun klima tamiri veya takması için.

Evet fiziken çok yoruluyorlar ama günün sonunda elinde bir iş var, iyi bir gelir elde edebiliyorsun.

Konu kişinin parlak olması değil, okulu bitirdikten sonra gücü neye yetebilir? Yurt dışında iş ararken işsiz kaldığı süre boyunca refah içinde yaşayabilecek mi? İşi bulunca gitmeye gücü var mı? Babasının ona ofis açmak için parası var mı? Müşteri bulacak çevresi tanıdığı var mı?

Geçtiğimiz yıllarda açılan onlarca üniversitenin tonlarca mezunu var. Kaçı mutlu, kaçı işsiz? Biraz gerçekçi olmak lazım. Ülkemizde üniversite diplomasının kıymeti ne şu an?

15 yaşında bir genç açık lise okusun ama evde gerçekten kodlama öğrensin, 1-2 güzel işi vitrinine koyabilirse, kalifiye olduğunu yani bu işi becerebildiğini gösterebilirse firmalar diplomaya bakmıyor iş veriyor adama.

Yani bir işte gerçekten kendini geliştirmiş, bir alanda becerikli gençler şu an diplomalı insanlardan daha kıymetli.

O zaman başka bir staj yeri bakmayı deneyebilirsiniz. Sonuçta kalmamak için bir yerde çalışıyor olmanız gerekiyor, aynı yerde değil.
Hocam ilk girdiğim yerden 3 gün içinde atıldım (inşaat)
Burası çok daha fazla rahat ama aşırı derecede bir azar işitiyorum.
İleri zamanda sanal üzerinden İtemsatış hesapcomtr gibi bir sitede satıcı olma gibi bir isteğim var.
Ama başarılı olabilecek miyim bilmiyorum.
Belki de R10 gibi sitelerden bir şey öğrenebilirim.

Hocam ilk girdiğim yerden 3 gün içinde atıldım (inşaat)
Burası çok daha fazla rahat ama aşırı derecede bir azar işitiyorum.
İleri zamanda sanal üzerinden İtemsatış hesapcomtr gibi bir sitede satıcı olma gibi bir isteğim var.
Ama başarılı olabilecek miyim bilmiyorum.
Belki de R10 gibi sitelerden bir şey öğrenebilirim.
Bu attığım mesajdaki örnek olarak verdiğim planlar.
Elimden daha büyük şeyler geleceğinden eminim.
Fakat açık liseye geçmek gerçekten büyük bir risk.

Son düzenleme: