bir de Palpatine'in geri dönmesi olayı var ki ondan hiç bahsetmek istemiyorum bile. Episode 6'da anakin tarafından öldürülen bir karakterin geri dönmesi epey saçma. Ancak bir saçmalık da şu: Madem palpatine geri döndü, o zaman bari kazansaymış. Geri dönmesine rağmen yine kaybedip ölüyor. Sanki çocuk filmi.

Ek olarak ben solo (kylo ren) o dönemde serinin en popüler karakterlerinden biriydi. Bundan sonra Disney'e çok fazla para getirebilecekken sırf "erkek" olduğu için yaşaması istenmemiş. Bu yüzden ben solo, ölen Rey'i diriltmeye karar veriyor ve sonucunda ben solo ölüyor ve rey diriliyor. Tam bir saçmalık.

Filmde bariz bir kadın üstünlüğü mevcut. Rey saçma derecede güçlü ve bu gücü neredeyse sıfır eğitim ile aşırı iyi kullanıyor. Episode 5'te luke skywalker, Yoda'dan epey kapsamlı eğitim almıştı fakat ayrılmak istediğinde yoda "hazır değilsin" demişti. Luke uyarıya aldırış etmeyip ayrıldı ve Darth Vader ile kapıştı. Sonuç olarak luke tokatlandı.

Rey ise Episode 8'de azıcık bir eğitim almış olmasına rağmen yoda "o biliyor" dedi. Bu da Episode 5'teki durum ile çelişiyor. Ek olarak Episode 7'de Rey'in sıfır eğitim ile 20 yıla yakın tecrübesi olan kylo Ren'i ağır şekilde tokatlaması da saçmalık.
Yani nereden bakarsanız bakın 7-8-9 filmleri çok kötü. Onları izleyeceğinize eğer ilk 6 filmi yeni bitirdiyseniz Star Wars: The clone wars ile devam edin.

Clone wars izledim. Ben zaten 7-8 filmlerini sinemada izlemiştim. Üste bahsettiğiniz konu ise çok doğru. Tamamen yaranmak adına yapılmış.