sawet

Uzman
Yer
Usak
Merhaba, hem EA uygulaması üzerinden hem de Epic Games uygulaması üzerinden Star Wars Battlefront II'yi oynamaya çalıştığımda bilgisayar random bir şekilde oyun içerisinde hiçbir hata veya uyarı vermeden kendini yeniden başlatıyor. Bu oyunun uzun zamandır DirectX 12 sürümünde hataları olduğunu biliyorum, o yüzden oyun DirectX 11 sürümünde çalışıyor.

EA oyun için arayüzü dahil bütün arayüzleri kapatıp denedim ve sonuç değişmedi. Oyunu tam ekran ve çerçeveli olarak da oynamayı denedim. Uyumluluk sekmesinden yönetici olarak çalıştırmayı ve eski işletim sistemlerini seçip çalıştırmayı da denedim. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X
  • Soğutma: Thermalright Phantom Spirit
  • Anakart: MSI PRO B650M-A WIFI 6400MHz
  • Bellek: Kingston Fury EXPO 32GB (4x8GB) 5200MT/s
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4060 Gaming X 8GB
  • Depolama: WD Blue SN580 1TB SSD
  • Güç Kaynağı: MSI MPG A650BN 650W 80+ Bronze

İşlemciyi BIOS üzerinden sıcaklığı çok uçmayacak şekilde ve çok performans kaybı olmayacak şekilde overclock yaptım. Bellekler de EXPO profil olarak 4800MT/s sabit. Isınma, FPS veya benzeri herhangi bir sorunum yok. Bütün sistemi en ağır yükte test ettim. Bellekleri de Memtest ile kontrol ettim. Fakat artık aklıma başka yapacak bir şey gelmediği için son çare buraya yazmak istedim.

Var mıdır aynı sorunu yaşayan veya çözümü bilen? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT uygulamasından PSU test açıp 30 dakika dener misiniz? 30 dakika dayanmaz ve kapanırsa zaten PSU'dan olduğunu ya da Recep Bey'in dediği gibi düşük ihtimal VRM ya da chipset ısınması olabilir.

Düşük ihtimal PSU sorunu. Bir başka ihtimal de anakartta bir ısınma sorunu olabilir.
Çok daha güçlü oyunlarda çok daha sistemi yoracak şekilde uzun zamandır kullanımlarım oldu fakat ilk kez böyle bir sorunla karşılaşıyorum. PSU kaynaklı olduğunu hiç düşünmüyorum. Ek olarak oyun içerisindeyken sıcaklıkları da takip ediyorum. Dediğim gibi bir ısınma sorunu göremiyorum. Belki ani bir voltaj spike durumu oluyordur diyerek sorunun kaynağı bana da ilk başta PSU gibi geldi fakat sistemi o kadar yoracak bir oyun değil dediğim gibi.

OCCT uygulamasından PSU test açıp 30 dakika dener misiniz? 30 dakika dayanmaz ve kapanırsa zaten PSU'dan olduğunu ya da Recep Bey'in dediği gibi düşük ihtimal VRM ya da Chipset ısınması olabilir.
Hemen deniyorum şimdi.

5 dakika geçti ve işlemci sabit 87W, ekran kartı ise sabit 115W güç çekiyor. Sıcaklıkları ise ortalama 65 derece. Anakart sıcaklığı da 45 derece. Gözle görülür ciddi bir power sorunu henüz goremedim. 30 dakikanın bitmesini bekleyeceğim.

Ek bir bilgi: Ben daha önce aynı sistemle bu oyunu zaten oynayabiliyordum. Bu sonradan oluşan saçma bir durum. Acaba 4 slot RAM kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum şu an.

Son düzenleme: