Star Wars serisinden hangisi daha iyi?

5883

Çalışkan
Klasik üçlemeyi izledikten sonra 2000 sonrası üçlemeyi izledim ve beğenemedim. Bu durumu yaşayan var mı? Bence klasik üçleme en iyi üçleme seri içerisindeki.

Ben yeni olan üçlemeyi izlemedim daha. İzlediklerim arasından da Episode 5 en iyisi bence. Vader ve Luke'un ışın kılıcı savaşı dönemin sinemasının çok ötesinde. Ayrıca o dönem bu efektleri nasıl yapmışlar diye de çok sorgulattı ilk üçleme.

İlk önce hangisi izlediğine göre değişiyor. 2000 sonrası seride ilk iki filmin potansiyeli boşa harcanmış. Ama 3. film bana göre en iyi Star Wars filmi. Diğer iki üçlemede hikaye biraz daha sığ.

Hiç izlemene gerek yok yeni üçlemeyi Boş vaktin bolsa Kylo Ren için izlenir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Star Wars 6 filmden oluşmaktadır. Son çıkan üçleme diye bir şey yoktur o birilerinin ıslak rüyasıdır. Bence orijinal ve prequel üçlemenin ikisi de çok güzel. Kendi sıralamam şu şekilde, EP III > EP V > EP VI > EP II > EP IV > EP I.

Son düzenleyen: Moderatör:
Episode 3 en iyi filmlerinden biridir Star Wars'un çıktığından beri her sene bir kere atarım. Onun dışında ilk iki film yayınladığında (ikinci filmin son 45 dakikasını ayrı tutuyorum) bende biraz hüsrana uğradım. Özellikle yönetmenden kaynaklanan bir takım sorunlar vardı. Kötü oyunculuk ve görsel efektlerin fazla yapay durmasıda tuz biber ektiydi. Ep. 2'den sonra Lucas aleyhine baya kampanya başlamıştı internette, "son filmi Peter Jackson" çeksin gibilerinden. Ama son filmde bunların hepsi toparladı. Hayden Christensen'da ikinci filmde oyunculuğu yüzünden oldukça eleştirildiydi ama görünen o ki biraz yönetmen kaynaklıydı bu oyunculuk. Üçüncü filmde ikonik bir oyunculuk sergiledi.

Tabi ilk göz ağrım olduğu için ilk üçlemenin özelliklede A New Hope'un yeri ayrıdır bende.

Episode IV, V ve VI kalitesi diğerleriyle kıyaslanamaz ancak EP III final sahnesindeki savaş gerçekten inanılmaz.

Son düzenleme:
Rey Skywalker seçilmiş kişidir.
(!)
Sıralama güzel ama bence 1. film daha üst sırayı hak ediyor. Darth Maul var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…