Tekrardan Herkese selam! Bugün sizlere Mod önerilerinde bulunacağım. Hepsi birbirinden güzel, her seviye için farklı farklı modlar olacak. ancak şunu belirtmemde fayda var, Stardew Valley Modları ile az buçuk içli dışlıysanız önereceğim bazı modları duymamış olmanız imkansız. ancak modları önerirken biraz da kendi tarzımı katacağım :D

Burası çok önemli! Önceki konumda modları çalıştırmak için gereken programın kurulumunu göstermiştim. Şimdi de Modları direkt nasıl kurabileceğinizi göstereceğim. Ondan sonra mod önerilerine başlarız!

Şimdi öncelikle Nexus Mods sitesine girip oyunlar kısmından Stardew Valley'i seçeceğiz. Ardından gelen ekranda View All diyeceğiz. En sonda şuradaki bardaki 7 gün yazan kısmı All Time olarak ayarlayacağız.

1759163564484.webp

Bu aşama bittikten sonra herhangi bir moda tıklayın. Ben çoğu modun kütüphanesi olduğu için Content Patcher modunu seçeceğim. Tıkladığımda karşıma aynen böyle bir sayfa geldi.

1759163620022.webp

Bu sayfada Aşağıda bulunan "Files" kısmına tıklayacağım.

1759163656456.webp

En son tıkladığımda böyle bir kısım karşıma gelecek. Buradaki Manual Download kısmına tıklayacağım. Burası Önemli!

1759163692366.webp

Karşıma şöyle bir sayfa geldi. Ne ki bu sayfa? Açıklayayım. Bu gelen sayfa, indireceğimiz modun hangi modlara ihtiyacı olduğunu gösterecek. Content Patcher modu, bizim kurduğumuz SMAPI'yi gerektiriyormuş, eğer sizde yoksa mavi yazıya tıklayıp yukarıdan itibaren yaptığımız aşamaları tekrarlayarak modu kurun. Varsa direkt aşağıdaki "Download" butonuna tıklayın.
Şimdi Modumuz indi.

1759163798546.webp

Bu modu tamamen çalıştırmayı sağlamak adına açıp içindekileri Stardew Valley dosya yolundaki "Mods" klasörüne atacağız, yoksa siz bir Mods Klasörü oluşturabilirsiniz. Ancak büyük harf, küçük Harf'e dikkat edin.
Şimdi en son indirip açtığımız ZIP dosyasının içerisindeki klasörü atıyoruz ve bu görüntü oluştuysa işimiz bitti demektir.

1759163908691.webp

Eğer ki bu adımları eksiksiz yaptıysanız, artık Stardew Valley'e mod kurmaya hazırsınız demektir.

Şimdi gelelim Mod önerilerine.
Her seviyeyi farklı Renkle belirteceğim, seviyenize göre saatte yazacağım. Bazı modlar da her seviyede kurulabilir olacak. Onları bağımsız bir renkle belirteceğim.

1- Başlangıç Seviyesi (0-150 Saat)

A- UI Info Suite 2

Bu mod sayesinde oyuna yeni başlamış insanlar şanslarının ne şekilde olduğunu, kimin doğum gününün olduğunu, kitapçının açık olup olmadığını, Envanterini açtığında tarihi görebileceğini ve son olarak da görev tabelasına erişim sağlayabilecek.

1759163261383.webp

1759163370210.webp

B- Dynamic Reflections

Bu gördüğünüz Mod ise sularda bizim yansımamızın olmasını sağlıyor. Yalnızca bizim yansımamız değil, hava olaylarını da su üzerinden görmemiz için. Bence gayet güzel bir Mod.

1759164069075.webp

C- Visible Fish

Bu mod ise oyunda bulunan suların içerisinde tutulabilir balıkları görmemizi sağlıyor. Oyunun suları çok boş göründüğü için kurdum. Sizlere de öneririm.

1759164178806.webp

D- Lookup Anything

Bu mod oyun sırasında sürekli wiki sayfasına bakıp vakit kaybetmemeniz adına yapılmış. Bu mod için görsel bırakmıyorum, Modu kurduğunuzda çalışması için oyun içerisinde İmleçinizi herhangi bir şeye getirin ve "F1" tuşuna basın. Görselleri mod sayfasından bakabilirsiniz.

2- Orta Seviye (150-400)

A- Auto Animal Doors

Bu mod sayesinde belirlediğiz bir saatte hayvanların kümes-kafes kapıları açılıyor, belirli bir sürede de kapatıyor. Çok işlevsel bir mod. Ancak başlangıç seviyesindeyseniz oyunun temposunu öğrenmeniz adına önermiyorum.

b- Bigger Backpack.

Normal oyunda 36 slot olan envanterimiz bu modla beraber 48 oluyor.

C- DaisyNiko's Earthy Recolor, Interface and Interior Modları

Sırasıyla oyunun yer yüzünü, binaların içlerini ve HUD detaylarını daha gerçekçi yapıyor. Oyunu geceleri oynayanlar için gözlerinizin sağlığını da düşünüyorum :D

D- Stardew Valley Expanded

Stardew Valley Expanded modu, oyuna sayamayacağım kadar çok şey ekliyor. En güzel olanı, vadinin mekanlarını düzenliyor olması. Eğer oyunu minimum 1-2 defa oynadıysanız, kesinlikle bu modu kurupta bakmanızda fayda var.

3- Yüksek Seviye (400-1000)

A- Ridgeside Village

Bu mod Expanded moduyla birlikte çalışıyor. Expanded kurmaya dabilirsiniz. Expanded kadar content ekliyor oyuna. Kesinlikle bu seviyedeyseniz oynamanızı öneriyorum.

b- Seasonal Outfits Modları

Üç adet köylülerin mevsimlere göre giydiği kıfayetleri çeşitlendiren modlar var. Daha aşağı bir deneyim yaşadıysanız bu modu kurmayın. Alışınca bırakamayacaksınız.

C- Smart Building

Öncelikle, bağımlısı olduğum bir mod. Normal oyunda karakterimizin etrafında her işlemi yapabiliyoruz. Ancak bu mod sayesinde modu aktif ettiğimiz anda ekran uzaklaşıyor, çoklu alana item yerleştirme yapabiliyoruz. Mükemmel bir mod.

D- Self Serve

Marnie'nin dükkanına gittiniz, yerinde mi yoktu. Endişelenmeyin. Bu mod sayesinde kimse dükkanının başında olmasa bile aynı işleri görebileceksiniz.

4- En ileri Seviye (1000++)

A- Socializing Skill

NPC'lerle konuştukça Sosyallik özelliğiniz artacak. Düşük seviyelerdeyken geceleri belirli bir ihtimalle insanlarla ilişki puanı kaybediyorsunuz.

b- Skillfull Clothes Revamp

Oyundaki kıyafetlerin botların tamamının özelliği olmasını sağlıyor. Eğer kombin yapmayı seviyorsanız bir de işinize göre kombin yapın bakalım.

C- Archaeology Skill

Bu mod hakkında spoiler vermeyeceğim. Adındaki gibi Arkeolog oluyorsunuz. Deneyin görün.

D- Fashion Sens

Bu bir mod değil, ancak bu modu gerektiren çok fazla "kıyafet" modu var. Eğer biraz araştırıp kıyafet vs modu kuracaksanız, bu modu gerektiren modları araştırmanız yeterli.

Evet, Rehber ve önerilerim bu kadar. Modlarımın çoğu bana hitap ettiği için sizlere pek edeceğini düşünmüyorum, ancak çok sevilirse 2-3 farklı rehber daha yapabilirim. Sadece ilişki modları, sadece oynanış modları gibi gibi. Şimdiden herkese iyi oyunlar!

Dosya Ekleri

• 1759164000707.webp
    1759164000707.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 1759164144948.webp
    1759164144948.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme: