Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Yer
Antalya
Sistemde son 2-3 haftadır böyle bir sorun mevcut. Sesin nereden geldiğini anlamak için Ses Düzeyi Karıştırıcısını açıp takip ettim. Steam Client WebHelper'dan geliyor ses. Rastgele sürelerde geliyor bu ses. Ses tam olarak bu:

Bu sesi ne tetikliyor bir türlü anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Ama son zamanlarda bu ayarla ilgili bir şey değiştirmedim.
Sistemde son 2-3 haftadır böyle bir sorun mevcut.

Bu kısma takılmıştım ben de. İlginç.

Ayrıca bu ses arkadaşım çevrim içi olduğu zaman çıkıyorsa "bildirim göster" seçeneği açık olduğu için bildirim de göstermesi gerek ama bu zamana kadar bu ses çıktığı zaman hiç bildirim görmedim.

Buna yorum yapmamam en sağlıklısı olacak, tecrübem yok. :')

Yalnızca bir tahminde bulunayım: Bildirim, arkadaşınız çevrim dışından çevrim içine geçince gözüküyor olabilir. Reddit konusunda, sesin arkadaşınızın "Dışarıda"dan çevrim içine geçince geldiği belirtilmiş.
Bu sesi ne tetikliyor bir türlü anlamadım.

Kısa bir araştırma sonucu şu Reddit konusuna denk geldim, aynı sesle alakalı. İlk cevapta, bu sesin bir arkadaşınızın "Dışarıda" durumundan "Çevrim içi" durumuna geçmesini bildirdiği söylenmiş:

That's someone in your friends list who's changing from Away to Online.

Bunu kapatmak için bir ayar mevcutmuş galiba, şurada bahsedilmiş:

Friend and I deduced if I turn off "Play a Sound when friend comes online" it'll stop, but I want to know when a friend comes online, and not when they stop being AFK

"Bir arkadaşın çevrim içi olduğunda bildirim sesi çal" gibi bir ayar sanırsam. Ben maalesef gösteremiyorum, Steam'in yüklü olduğu bir bilgisayarda değilim. Gerçi bu ayar çevrim dışı bir arkadaşınızın çevrim içi olma bildirimini de devre dışı bırakıyormuş yani bir taşla iki kuş. Kullanıcı, bu durumdan yakınmış.

Kısa bir araştırma sonucu şu Reddit konusuna denk geldim, aynı sesle alakalı. İlk cevapta, bu sesin bir arkadaşınızın "Dışarıda" durumundan "Çevrim içi" durumuna geçmesini bildirdiği söylenmiş:

Bunu kapatmak için bir ayar mevcutmuş galiba, şurada bahsedilmiş:

"Bir arkadaşın çevrim içi olduğunda bildirim sesi çal" gibi bir ayar sanırsam. Ben maalesef gösteremiyorum, Steam'in yüklü olduğu bir bilgisayarda değilim. Gerçi bu ayar çevrim dışı bir arkadaşınızın çevrim içi olma bildirimini de devre dışı bırakıyormuş yani bir taşla iki kuş. Kullanıcı, bu durumdan yakınmış.
2-3 tane arkadaşımın çevrimiçi olma ve oyuna girme bildirimleri açık. Ama son zamanlarda bu ayarla ilgili bir şey değiştirmedim. Ayrıca bu ses arkadaşım çevrimiçi olduğu zaman çıkıyorsa bildirim göster seçeneği açık olduğu için bildirim de göstermesi gerek ama bu zamana kadar bu ses çıktığı zaman hiç bildirim görmedim.
1721911563005.webp

Yine de tüm bildirimleri kapatıp bir deneyeceğim.

Ama son zamanlarda bu ayarla ilgili bir şey değiştirmedim.
Sistemde son 2-3 haftadır böyle bir sorun mevcut.

Bu kısma takılmıştım ben de. İlginç.

Ayrıca bu ses arkadaşım çevrim içi olduğu zaman çıkıyorsa "bildirim göster" seçeneği açık olduğu için bildirim de göstermesi gerek ama bu zamana kadar bu ses çıktığı zaman hiç bildirim görmedim.

Yalnızca bir tahminde bulunayım: Bildirim, arkadaşınız çevrim dışından çevrim içine geçince gözüküyor olabilir. Reddit konusunda, sesin arkadaşınızın "Dışarıda"dan çevrim içine geçince geldiği belirtilmiş.

Çözüm
Steam'de böyle bir seçenek yok ama bu belki olabilir. Şu an tüm bildirimleri kapattığımdan beri bir ses duymadım. Tekrardan açıp arkadaşımın durumunu takip etmem gerekecek sorunun bundan kaynaklandığını anlamak için. Gelişmeleri aktaracağım.

Çözümün bu olduğunu düşünüyorum çünkü siz bunu dedikten sonra tüm arkadaşlarıma baktım ve sadece 1 arkadaşımda sesli bildirimi açmışım. Onu kapayınca bu ses de gitti. Dediğiniz gibi "dışarıda" durumundan "çevrimiçi" durumuna geçince çıkıyor muhtemelen ama neden çıkıyor, çıkması gerekiyor mu bunu Steam geliştiricileri de bilmiyor muhtemelen.

Son düzenleme:
... ama neden çıkıyor, çıkması gerekiyor mu bunu Steam geliştiricileri de bilmiyor muhtemelen.

Çok rastgele ve çileden çıkarma potansiyeli yüksek olan bir ses. : D Ses var, görsel bildirim yok (?). Gerekliliği de tartışılır. Üstüne üstlük kendi ayarı da yok görünüşe göre.

Çok rastgele ve çileden çıkarma potansiyeli yüksek olan bir ses. : D Ses var, görsel bildirim yok (?). Gerekliliği de tartışılır. Üstüne üstlük kendi ayarı da yok görünüşe göre.
Evet, kendi ayarı yok. Takip de edemedim tam olarak bundan dolayı mı ses çıkıyor diye ama kapatınca ses kesildiyse demek ki bundan dolayı çıkıyor diye düşündüm.