Hangisini almalıyım?

• Nintendo Switch Lite + Chip - 7.500 TL

Oy: 3 18,8%
  • Steam Deck 256 GB - 13.000 TL

Oy: 13 81,3%

• Oy verenlerin toplamı
    16
Hocam cihazda ne yapacaksınız, ana istediğiniz şey nedir?

Meaela ben her ay yaklaşık 8 saat tren yolculuğu ve 12 saat otobüs yolculuğu yapıyorum. Ayrıca küçük teknolojik aletlere ilgim var diye daha yeni Switch Lite aldığım biliyorsunuz zaten. Hem parası da ekonomikti.

Fakat Switch Lite'a istediği kadar optimizason yapsınlar fii tarihinin dandik GPU ve CPU kombinasyonunu kullanıyor. GT730 bile daha güçlü, bu su götürmez bir gerçek fakat ARM tabanlı, bu yüzden hafif, sessiz bunlara karşın bataryası uzun gidiyor. Siz bilisiniz tabi, ben Switch Lite ve Switch dışında el konsolu tanımına başka uyan bir alet olduğunu düşünmüyorum. Evet çok güzeller, Rog Ally mesela; ama Windows 11 UI'a sahip. Bu cidden iğrenç, ağırlar, kocamanlar. Otobuste Steam Deck falan oynanabileceğini ben düşünmüyorum şahsen.
Aslında PS2 oyunlarını handheld olarak deneyimlemek istiyorum. Fakat Switch'in ek ayar yapmadan oyun oynatma lüksü de cazip geliyor.

PC'de oyun oynamak sarmıyor. Yatağa uzanıp telefondan Clash Royale oynadığım günleri özlediğimi fark ettim. Bunu için en iyisi ya Switch Lite almak ya da Steam Deck + Powerbank almak. Steam Deck'e daha yakınım ama. Switch emülasyonunda başarılı ayrıca.
Eğer cihazı fazla yanında taşımayacaksan Steam Deck tercih et bence.

Nintendo sevdalısı adam bile Deck diyorsa Steam Deck'tir hocam.
Kullanım şekline bağlı. Steam Deck, direkt x86 bilgisayar olduğu için çok versatil. Nintendo oyunu da oynatır, PC oyunu da oynatır, PS3 oyunu da oynatır. Root yetkisi elde ederseniz oyunlarda Cheat Engine gibi programlarla bellek manipülasyonu ile hile dahi yapılabilir. Ama ağır bir cihaz, bir yerden destek almadan elinizde tutmanız zor.

O'nu iyi bir telefonun varsa da irca edebilirsin.
Telefonu yormak istemiyorum aslında. Bir de telefondan oynayınca sanki mobil oyun oynuyormuş gibi hissediyorum. Gerçekten oyun için kullanabileceğim bir cihaz istiyorum. Yoksa 8BitDo kontrolcüyle beraber oynarım. Fakat dediğim gibi hem telefonu emülasyon için kullanmak istemiyorum hem de oyun için bir cihaz istiyorum. Ayrıca Zelda ToTK'u ve BoTW'u da oynamayı düşünüyorum.

Telefonu yormak istemiyorum aslında. Bir de telefondan oynayınca sanki mobil oyun oynuyormuş gibi hissediyorum. Gerçekten oyun için kullanabileceğim bir cihaz istiyorum. Yoksa 8BitDo kontrolcüyle beraber oynarım. Fakat dediğim gibi hem telefonu emülasyon için kullanmak istemiyorum hem de oyun için bir cihaz istiyorum. Ayrıca Zelda ToTK'u ve BoTW'u da oynamayı düşünüyorum.
Telefonun içerisinde fiziksel sürtünen parça yoktur. Telefonunuz kullandığınız için eskimez veya performansından kaybetmez. Sadece gelen yeni uygulamalar ve oyunlar daha fazla donanım ister. Daha önceden yapabildiğiniz her şeyi aynı performansta yıllar sonrasında da yapabilirsiniz.

Telefonun iyiyse Razer Kishi alıp çözebilirsin bunu ucuza.
Telefonda denedim daha önce nedense telefondan oyun oynamak sarmıyor. Bana gerçek bir cihaz lazım.

Telefonun içerisinde fiziksel sürtünen parça yoktur. Telefonunuz kullandığınız için eskimez veya performansından kaybetmez. Sadece gelen yeni uygulamalar ve oyunlar daha fazla donanım ister. Daha önceden yapabildiğiniz her şeyi aynı performansta yıllar sonrasında da yapabilirsiniz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Telefonum S23. Switch emülasyonunda nasıl iş görür sizce?