Rehber Steam Deck'de +60 FPS alma

Bugun Steam Deck'de 30 FPS'de calisan AAA oyunlari +60 FPS'e yukseltmeyi anlatacagim. @Recep Baltaş bununla ilgili YouTube'da Turkce icerik yok. Bence siz cekin bir tane. @Akif @Ella Freya 2X FPS almak istiyorsaniz isinize yarar.

1740947429023.webp

• Steam Deck'i açın ve solda bulunan Steam tuşuna basın. Power'a basın. Ardından Switch to Desktop'a tıklayın.
  • Ana menunun sol alt kismindaki Steam Deck logosuna tiklayin.
  • Settings'i bulun.
  • System Settings'e gelin.
  • Menude sol tarafta bulunan Users yazan yere tiklayin.
  • Change Password'a tiklayin ve parola olusturun.
  • Set Password'a tiklayin.
  • Tarayicinizi acin (Firefox, Chrome, Edge, vb.)
  • Decky Loader yazin arama cubuguna.
  • Decky.xyz yazan siteye tiklayin ve sag ustte bulunan yesil renkteki Download tusuna basin.
  • Tarayiciniza xXJSONDeruloXx Decky-Framegen yazin. Acilan Github sayfasina gidin.
  • Asagi kaydirin ve sag tarafta bulunan mavi renkteki +19 (Bu sayi ilerde degisecektir muhtemelen.) Releases yazan yere basin.
  • Asagi inin ve mavi renkli Decky-Framegen-Plus.zip yazan yere tiklayin. Dosya inecektir.
  • Steam Deck'in ana menusune donun ve asagidaki barda bulunan File Manager'a tiklayin.
  • Downloads sekmesine tiklayin.
  • decky_installer. desktop.download yazan yere cift tiklayin.
  • Ardindan Execute'a basin ve Continue'yi secin.
  • Enter your sudo/admin password yazan yere ilk basta yazdiginiz sifreyi girin. Ardindan OK'u secin.
  • Tekrar acilan menude degisiklik yapmadan OK'a basin.
  • En sonda Install Finished yazacak. OK'a basin.
  • Sol ustte bulunan Return to Gaming Mode'a tiklayin.
  • Steam Deck'in sag altinda bulunan uc noktaya (...) basin. Quick Settings menusunu actiginzda en altta yeni bir priz isareti goreceksiniz.
  • En alta inin ve o prize tiklayin.
  • Menunun sag ust tarafinda bulunan carka (Klasik ayarlar simgesi) tiklayin.
  • General kismindan en alta inin ve Developer Mode'u aktiflestirin.
  • Sag barda yeni bir kisim cikacak.
  • Developer'a tiklayin.
  • Install Plugin from ZIP File'in yaninda yazan Browse'a tiklayin.
  • Downloads kismina gelin ve Decky.Framegen.zip yazan kisma tiklayin.
  • Install'i secin.
  • Steam Deck'in sag altinda bulunan uc noktaya (...) basin. Quick Settings menusunu actiginzda en altta priz isareti goreceksiniz.
  • Decky Framegen'e tiklayin.
  • Install FG Mod'a basin.
  • Select a Game yazan yere tiklayin ve istediginiz oyunu secin.
  • Asagiya inin ve Patch'a basin
  • Launch options set successfully yaziyorsa tebrikler. Dogru yaptiniz.
  • Oyuna girin.
  • Oyun ayarlarindan grafik bolumune gelin.
  • Frame Generation'u secin.
  • AMD FSR 3 Frame Generation"u acin ve oyunun keyfini cikarin.

Steam Deck Witcher 3'ü yüksek FPS ile açabilecek donanıma sahip zaten o yüzden FG açman büyük sıkıntılar çıkarmaz 2015 oyunu bu. Dragon's Dogma 2, Starfield gibi oyunlarda FG açıp zevk al sonra gel buraya yaz senden özür dileyeceğim.
Kanka bana oyun uydurma. Yüksek grafiklere alınca oyunun bindirdiği yük artacak. 30 FPS'e düşürmek çok kolay cihazda. Daha fazla lafı uzatma bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Makine sende yoksa bilmediğin şey hakkında yorum yapmana gerek yok. NVIDIA FG ile kart satıyor. RTX 4090 4K Ultra CP 77'de 60FPS altı alıyor bazen. FG'nin FPS ile alakası yok. Bu cihazda da gecikme önemsiz derecede.

@Simon, Dostum bunun Plus olmayanını denedim ben geçen aylarda çıkanı. Witcher 3 hariç deneyecek oyun bulamadım. Mesela Hobbit Lego oyununda makinenin kendi FSR modunu açtığımda kullanım artsa da netlik artıyor. Bu FG Plus olayı da her oyunda geçerli mi? Witcher 3'te en düşükte 60'dan 100 üstüne çıkmıştı ama 60 Hz ve FPS limit olmadan oynamam lazımdı. FPS sınırlarsak veya çözünürlük değiştirirsek bug oluyor oyunda.

Genel olarak ben en çok RE 2-3, W3 falan oynuyorum. Mesela RE serisinde FSR 1.0 sürümü var. Bunu nasıl yükseltiriz bu rehberdeki işe yarar mı? FG değil de 3.0 olsa da yeter bana.
1. FSR 3 destekleyen oyunlarda gecerli.
2. Plus surumunu deneyin ise yarayabilir.

Frame Gen rehberi desek daha doğru olur. Ben saf konsol kullanımını sevsem de performansı nedeniyle de satmıştım biraz.

Çoğunlukla yayın için kullanıyordum. Kendi PC’mden Deck’e yansıtıyordum. Onun yerine Kishi V2 aldım telefona yansıtıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt