Steam'de indirime giren Dark Souls Remastered'ı satın almayı düşünüyorum. Oyun 12.49 dolara düşmüş ve TL'ye çevirince fiyatı uygun geldi. Steam'in dolara geçmesinden dolayı yapılan alışverişlerde dolarla ödeme yapıldığı için ayrıyeten bir komisyon kesiliyor mu? Kesiliyor ise ne kadar kesiliyor?
Kullandığınız banka kendine göre bir kur belirlemişse o kurdan ödeme yaparsınız diye biliyorum. Eğer belirlediği bir kur yok ise dolar ne kadarsa o kadar ödeme yaparsınız.
Ayrıca şöyle bir konu buldum, bakabilirsiniz:
Arkadaşlar, iyi sosyaller. Öncelikle Steam'in dolara geçmesinden dolayı çoğu kişinin üzgün olmasını biliyorum. Lakin bir sorum olacaktı. Malumunuz, bu saatlerde sonbahar indirimleri başladı ve bazı oyunlar (az miktar da da olsa) aşağı yukarı eski fiyatlarla yakınlar. Steam'in dolara geçmesinden...
Bir kere satın alım yapmıştım. Hemen hemen aynı TL fiyatını kesti. Benim kullandığım eklentinin kuruyla ile Papara'nın kuru arasında küçük bir fark vardı sanırsam.
Daha iyi anlatmam gerekirse şöyle örnekleyeyim. Steam Dolar-TL eklentisi oyuna 75.65 derken Papara 76.50 çekti.