Çözüldü Steam dolar ile alışverişte komisyon kesiliyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tohka23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    dolar steam
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tohka23

Başarılı
Steam'de indirime giren Dark Souls Remastered'ı satın almayı düşünüyorum. Oyun 12.49 dolara düşmüş ve TL'ye çevirince fiyatı uygun geldi. Steam'in dolara geçmesinden dolayı yapılan alışverişlerde dolarla ödeme yapıldığı için ayrıyeten bir komisyon kesiliyor mu? Kesiliyor ise ne kadar kesiliyor?

Çözüm
Bildiğim kadarıyla kesilmiyor ama kartınız dolarla alışverişi desteklemiyorsa bankanın kurundan ödersiniz.

Mesela benim İş Bankası kartımda TL, USD ve EUR desteği var. Böylece banka kurundan değil kendim dışarıda aldığım kurdan ödeme yapabiliyorum.
Kesilmiyor, 12.49 dolar kaç TL'ye tekabülse o kadar çeker.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla kesilmiyor ama kartınız dolarla alışverişi desteklemiyorsa bankanın kurundan ödersiniz.

Mesela benim İş Bankası kartımda TL, USD ve EUR desteği var. Böylece banka kurundan değil kendim dışarıda aldığım kurdan ödeme yapabiliyorum.

Çözüm
Kullandığınız banka kendine göre bir kur belirlemişse o kurdan ödeme yaparsınız diye biliyorum. Eğer belirlediği bir kur yok ise dolar ne kadarsa o kadar ödeme yaparsınız.
Ayrıca şöyle bir konu buldum, bakabilirsiniz:

Geçen hafta alışveriş yaptım. Bankam +$1 koyuyor yapılan alışveriş üzerine. (USD hesabımdan değil de kredi kartı ile yaptım alışverişi.)

Paparayla kesiyor mu arkadaşlar?
Bir kere satın alım yapmıştım. Hemen hemen aynı TL fiyatını kesti. Benim kullandığım eklentinin kuruyla ile Papara'nın kuru arasında küçük bir fark vardı sanırsam.

Daha iyi anlatmam gerekirse şöyle örnekleyeyim. Steam Dolar-TL eklentisi oyuna 75.65 derken Papara 76.50 çekti.

İş Bankası degilde başka banka ile odedigimde fark almıyor İş Bankası İlk İmza ile ödediğimde ise 5 TL falan fark alıyor Google kuruna göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…