Başlıkta belirttiğim gibi Steam indirme hızım 10 MB/sn geçmiyor. Superonline fiber kullanıcısıyım. 1Gbps hıza sahibim. Test sonuçlarını aşağıda paylaşıyorum. Ek olarak indirme önbelleğini temizledim ve Steam indirme sunucusunu da değiştirdim. Sonuç değişmedi. Konu hakkında desteklerinizi rica ederim.
Sorun genel bir sorun. Bu konuda açılmış bir sürü konu var. Çözümü tam olarak yok fakat Türkiye dışındaki sunucuları deneyebilir veya VPN kullanabilirsiniz.
Steam forumlarında gördüğüm bir çözüm problemin modemin arayüzünde olduğu. Modemin firmware'ini güncelleyip aynı zamanda modeme girilen ayarları kontrol etmelisiniz.
Komik bir durum ancak Steam internet hızınız ortalamanın çok üstündeyse size bot gibi davranıp hızınızı kısıtlayabiliyor. Muhtemelen bu sıkıntıyı diğer platformlarda yaşamayacaksınız. Tavsiyem "Steam-Ayarlar-İndirmeler-İndirme Bölgesi" kısmından Türkiye içindeki diğer sunucuları seçmeyi denemeniz. İşe yaramazsa MENA bölgesindeki diğer sunucuları deneyebilirsiniz.
Aynı sorunla karşı karşıyaydım. SSD değiştirerek çözdüm. Bu sorunun çözümü genelde diskinizin internet hızınıza yetişememesinden kaynaklı. Farklı bir diske yazmayı denediğinizde de aynı problem yaşanıyor mu?
Sorun genel bir sorun. Bu konuda açılmış bir sürü konu var. Çözümü tam olarak yok fakat Türkiye dışındaki sunucuları deneyebilir veya VPN kullanabilirsiniz.
Aynı sorunla karşı karşıyaydım. SSD değiştirerek çözdüm. Bu sorunun çözümü genelde diskinizin internet hızınıza yetişememesinden kaynaklı. Farklı bir diske yazmayı denediğinizde de aynı problem yaşanıyor mu?
Komik bir durum ancak Steam internet hızınız ortalamanın çok üstündeyse size bot gibi davranıp hızınızı kısıtlayabiliyor. Muhtemelen bu sıkıntıyı diğer platformlarda yaşamayacaksınız. Tavsiyem "Steam-ayarlar-indirmeler-indirme bölgesi" kısmından Türkiye içindeki diğer sunucuları seçmeyi denemeniz. İşe yaramazsa mena bölgesindeki diğer sunucuları deneyebilirsiniz.
Hocam yine de başka bir disk mevcutsa ona da indirmeyi dener misiniz? Bu sıkıntı bende bir aydır mevcut. Ben 500Mbit/s kullanıyorum 1000mbit/s kullanan arkadaşlarım var tamamını kullanabiliyorlar hızın. Benim diskim de saniyede 1.500mb yazabildiğini gösteriyor ve testlerde de doğruluyor fakat steamdan indirme yaparken yazamıyor.
Hocam yine de başka bir disk mevcutsa ona da indirmeyi dener misiniz? Bu sıkıntı bende bir aydır mevcut. Ben 500Mbit/s kullanıyorum 1000mbit/s kullanan arkadaşlarım var tamamını kullanabiliyorlar hızın. Benim diskim de saniyede 1.500 MB yazabildiğini gösteriyor ve testlerde de doğruluyor fakat Steam'den indirme yaparken yazamıyor.