Çözüldü Steam gigabit indernette indirme hızı 10 MB/sn'yi geçmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peak2Core
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    steam
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Peak2Core

Başarılı
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi Steam indirme hızım 10 MB/sn geçmiyor. Superonline fiber kullanıcısıyım. 1Gbps hıza sahibim. Test sonuçlarını aşağıda paylaşıyorum. Ek olarak indirme önbelleğini temizledim ve Steam indirme sunucusunu da değiştirdim. Sonuç değişmedi. Konu hakkında desteklerinizi rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun genel bir sorun. Bu konuda açılmış bir sürü konu var. Çözümü tam olarak yok fakat Türkiye dışındaki sunucuları deneyebilir veya VPN kullanabilirsiniz.
Steam forumlarında gördüğüm bir çözüm problemin modemin arayüzünde olduğu. Modemin firmware'ini güncelleyip aynı zamanda modeme girilen ayarları kontrol etmelisiniz.

Komik bir durum ancak Steam internet hızınız ortalamanın çok üstündeyse size bot gibi davranıp hızınızı kısıtlayabiliyor. Muhtemelen bu sıkıntıyı diğer platformlarda yaşamayacaksınız. Tavsiyem "Steam-Ayarlar-İndirmeler-İndirme Bölgesi" kısmından Türkiye içindeki diğer sunucuları seçmeyi denemeniz. İşe yaramazsa MENA bölgesindeki diğer sunucuları deneyebilirsiniz.

Sorun genel olarak Türkiye’de var ve oldukça yaygın. Bir çözüm bulsanız bile bir dahaki sefere o çözümün çalışacağının ne yazık ki bir garantisi yok.

Aynı sorunla karşı karşıyaydım. SSD değiştirerek çözdüm. Bu sorunun çözümü genelde diskinizin internet hızınıza yetişememesinden kaynaklı. Farklı bir diske yazmayı denediğinizde de aynı problem yaşanıyor mu?

KonuBurada da benim mevcut konum :

Teşekkür ederim.

Kullandığım SSD, Crucial P5 Plus Gen4 2 TB. Diskin okuma-yazma hızlarının internet hızına yetişmeme durumu imkansız.

Hocam diğer TR sunucularını da denedim durum aynı. Genel bir sorun var mış, fixlenmesini bekleyeceğiz. Teşekkürler.

Kullandığım SSD, Crucial P5 Plus Gen4 2 TB. Diskin okuma-yazma hızlarının internet hızına yetişmeme durumu imkansız.

Eki Görüntüle 15608
Hocam yine de başka bir disk mevcutsa ona da indirmeyi dener misiniz? Bu sıkıntı bende bir aydır mevcut. Ben 500Mbit/s kullanıyorum 1000mbit/s kullanan arkadaşlarım var tamamını kullanabiliyorlar hızın. Benim diskim de saniyede 1.500mb yazabildiğini gösteriyor ve testlerde de doğruluyor fakat steamdan indirme yaparken yazamıyor.

Epic'te denedim orada bu sorunu yaşamıyorum. SSD kaynaklı olsa orada da yaşardım. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…