Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1827

Yetkin
Makaleler
6
Hesap paylaşımı yaptığım yakın bir arkadaşım tarafından bana bir link gönderildi (Steam mesajlar kısmından). Linke tıkladığımda Steam ana sayfasına düştüm ve bahar indirimlerinden dolayı 10 dolarlık hediye çeki veriyorlardı. Ben de hesap bilgilerimi girdim ve hesabım çalındı.

Normalde asla, ama asla bilmediğim yerlere, güvenmediğim yerlere kritik bilgilerimi vermem. Fakat link arkadaşımdan gelince ve Steam'in ana sayfasına yönlendirilince (%100 fake web sitesiydi ve çok gerçekçiydi), kötü bir olasılık düşünmeden girdim. Sonuç olarak hesabım çalındı. Hesap kurtarma talebinde bulundum. Sizce geri kurtarabilir miyim? Bu arada hesabı çalan adam her şeyi değiştirmiş.

Arkadaşlar keriz falan yazıp dalga geçmeyin. Webb sitesini gerçek zannettim, adamlar parola kısmına kadar ne varsa bire bir kopyalamış.

Çözüm
Steam destek sayfasına aşağıda yazdığım verileri doldurup yazarsan hesabını geri verirler diye düşünüyorum. Bende vermişlerdi.
  1. Kullanıcı adın:
  2. Hesabının ilk şifresi:
  3. Hesabının değişmeden önceki e-posta adresi:
  4. Hesabının şifresi değişmeden önce şifreyi değiştirdiysen en son kullandığın şifre:
  5. Alışveriş yaptığın kartının son 4 hanesi:
  6. E-posta adresine atılmış olan faturalardan ilk alışverişini bulabiliyorsan ilkini, bulamıyorsan bulabildiğin bir faturanın tamamının fotoğrafı:
Bu bilgileri atarsan sana hesabını verirler muhtemelen. Heyecan yapma, bilgiler elindeyse geri alman çok kolay. Cevap verme süreleri bazen 5-6 saati bulabiliyor bu arada.

Öncelikle geçmiş olsun, daha önce hesap üzerinden herhangi bir satın alım yaptıysanız %99 alırsınız hesabı. Steam Support'la iletişime geçin.
Çok fazla alışveriş yapmıştım. Steam'e yazdım umarın en kısa sürede geri alabilirim

Tabii ki de vardı.Yönlendirildiğim web sitesini gerçek zannettim yoksa hayatta vermem bilgileri.Bide yakın çok yakın bir arkadaştan geldi link.Kendisine sordum bunu neden attın diye kardeşi atmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam destek sayfasına aşağıda yazdığım verileri doldurup yazarsan hesabını geri verirler diye düşünüyorum. Bende vermişlerdi.
  1. Kullanıcı adın:
  4. Hesabının şifresi değişmeden önce şifreyi değiştirdiysen en son kullandığın şifre:
  6. E-posta adresine atılmış olan faturalardan ilk alışverişini bulabiliyorsan ilkini, bulamıyorsan bulabildiğin bir faturanın tamamının fotoğrafı:
Bu bilgileri atarsan sana hesabını verirler muhtemelen. Heyecan yapma, bilgiler elindeyse geri alman çok kolay. Cevap verme süreleri bazen 5-6 saati bulabiliyor bu arada.

Çözüm
Tabii ki de vardı.Yönlendirildiğim web sitesini gerçek zannettim yoksa hayatta vermem bilgileri.Bide yakın çok yakın bir arkadaştan geldi link.Kendisine sordum bunu neden attın diye kardeşi atmış.
2 aşamalı doğrulama varsa hesabı geri alabilmeniz gerek. Telefonunuza gelen SMS'i onaylamadan iki aşamalı doğrulama kapatılamaz. Giriş kısmında "şifremi unuttum" seçeneğini seçin ve telefonunuzla doğrulama yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 aşamalı doğrulama varsa hesabı geri alabilmeniz gerek. Telefonunuza gelen SMS'i onaylamadan iki aşamalı doğrulama kapatılamaz. Giriş kısmında "şifremi unuttum" seçeneğini seçin ve telefonunuzla doğrulama yapın.
Kullanıcı adım ve e postam değiştirilmiş.Telefonda steam yüklü fakat giremiyorum direkt uygulama çöküyor.

1. Kullanıcı adın:
Hocam 6. maddeyi istmediler.

Kullanıcı adım ve e postam değiştirilmiş.Telefonda steam yüklü fakat giremiyorum direkt uygulama çöküyor.
"Steam Guard mobil kimlik doğrulayıcımı sildim veya kaybettim" seçeneğine tıkladıktan sonra telefon numaranızı girin.
1711639585759.webp