Merhaba yazın Almanya'daki akrabalarım aracılığıyla Türkiye'ye Steam Machine getirtmeyi planlıyorum. Bilgisayarım için aldığım Steam oyunlarımı bu makinede oynamak biraz heyecan verici ve diğer konsollara (PS/Xbox) nazaran daha ekonomik görünüyor. Sizce nasıl, alınabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Başarılı
Fiyatına bağlı.
Blackraven
Üstün
Yani mevcut bir PC'niz varsa bence gereksiz. Param bol ve televizyonda oynamak istiyorum diyorsanız o zaman da €500 civarına çıkarsa alınır ama gidip €700 civarına çıkartırlarsa bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar konsol olduğu iddia edilse de kendisine özel oyun optimizasyonu yapılmayacak, oyunlar kendisine göre tasarlanmayacak bir cihazı konsol olarak düşünüp denklik kurmak mantıksız sallıyorum bu cihaz €700 ise o fiyata belki biraz üstüne daha iyi performans veren bir mini-ITX sistem kurulup Steam-OS kurulup aynı şekilde kullanılabilir.
RockyHighway79
Üstün
Bilgisayarın yoksa ve fiyatı uygun olursa çok mantıklı olur. Ama 512GB'lık modeli değil, 2TB'lık modeli.
Yani mevcut bir PC'niz varsa bence gereksiz. Param bol ve televizyonda oynamak istiyorum diyorsanız o zaman da €500 civarına çıkarsa alınır ama gidip €700 civarına çıkartırlarsa bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar konsol olduğu iddia edilse de kendisine özel oyun optimizasyonu yapılmayacak, oyunlar kendisine göre tasarlanmayacak bir cihazı konsol olarak düşünüp denklik kurmak mantıksız sallıyorum bu cihaz €700 ise o fiyata belki biraz üstüne daha iyi performans veren bir mini-ITX sistem kurulup Steam-OS kurulup aynı şekilde kullanılabilir.
Zaten 4060 laptop bir sistemim var. Tamam üst düzey değil ama bana yetiyor oynadığım oyunları yüksek ayarda akıcı bir şekilde çalıştırabiliyor. Birkaç gündür aklıma takıldı alsam mı almasam mı diye. Sistem toplamasıyla falan da uğraşmak istemiyorum dümdüz alıp kullanmak daha rahat geliyor. Ki almak istememdeki en büyük motivasyon kaynağımda dediğim gibi bilgisayarım için aldığım Steam oyunlarını konsol gibi televizyonda da oynamak, işte burada PS'nin önüne geçiyor ekonomik anlamda. Hiç sanmıyorum, %99 ihtimalle olmayacak ama bir de diğer konsollarla aynı anda GTA 6 çıksa tadından yenmez
Blackraven
Üstün
Zaten 4060 laptop bir sistemim var. Tamam üst düzey değil ama bana yetiyor oynadığım oyunları yüksek ayarda akıcı bir şekilde çalıştırabiliyor. Birkaç gündür aklıma takıldı alsam mı almasam mı diye. Sistem toplamasıyla falan da uğraşmak istemiyorum dümdüz alıp kullanmak daha rahat geliyor. Ki almak istememdeki en büyük motivasyon kaynağımda dediğim gibi bilgisayarım için aldığım Steam oyunlarını konsol gibi televizyonda da oynamak, işte burada PS'nin önüne geçiyor ekonomik anlamda. Hiç sanmıyorum, %99 ihtimalle olmayacak ama bir de diğer konsollarla aynı anda GTA 6 çıksa tadından yenmez![]()
Steam machine bir konsol değil. Konsol boyutunda olması bunu değiştirmiyor. GTA 6'nın aynı anda çıkmasını bırakın GTA 6 PC'de çıksa dahi oynatamayacak çünkü Linux üzerinde çalıştığı için anticheat kullanan hiçbir oyunu oynatamıyor ki buna GTA V bile dahil. Eğer amacınız Steam oyunlarını iyi kötü televizyonda oynamak ise ve bunu basit bir şekilde laptopunuz ile yapmak yerine daha "konforlu" olarak Steam machine ile yapmak için en az €500 ödemeyi düşünüyorsanız iş yapar. Beklentiniz ise yüksek olmasın bu ürünün bütün albenisi AAA oyunları "çalıştırmak" olacak. PS5 gibi yıllarca her oyunu sıkıntısız oynatan bir cihaz olmayacak.