Önceden hep TL ile alınıyor diye biliyorum. Steam ile bir işim olmadığı için neden dolarla satılmaya başladığını merak ediyorum.
Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.Steam'de Türkiye de daha ucuza satılıyordu oyunlar yurt dışındakilerde VPN ile falan buraya bağlanıp ucuza oyun alıyordu o yüzden dolara geçtiler.
Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.
Önceden hep TL ile alınıyor diye biliyorum. Steam ile bir işim olmadığı için neden dolarla satılmaya başladığını merak ediyorum.
Bildiğim kadarıyla yalan olmasın, Türkiye'de sürekli değişen dolar kuru nedeniyle Steam dolara döndü diye biliyorum; yalan olmasın.Önceden hep TL ile alınıyor diye biliyorum. Steam ile bir işim olmadığı için neden dolarla satılmaya başladığını merak ediyorum.
Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.Steam'de Türkiye de daha ucuza satılıyordu oyunlar yurt dışındakilerde VPN ile falan buraya bağlanıp ucuza oyun alıyordu o yüzden dolara geçtiler.
Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.
Tek sebebi bu değil. Hatta Steam'in bu yüzden dolara geçtiğini bile düşünmüyorum.Steam'de Türkiye de daha ucuza satılıyordu oyunlar yurt dışındakilerde VPN ile falan buraya bağlanıp ucuza oyun alıyordu o yüzden dolara geçtiler.
Tek sebebi bu değil. Hatta Steam'in bu yüzden dolara geçtiğini bile düşünmüyorum.
Dalgalı dolar kurundan dolayı yapımcılar sürekli fiyat güncellemek zorunda kalıyordu, bunun önüne geçildi.
Bence bayağı alakası var, kur değişmeden önce o günlere bakarsanız internetin her yerinde Arjantin ve Türkiye'den ucuza nasıl oyun alınır diye tutoriallar falan nirvana seviyesindeydi, tek sebebi dediğiniz gibi bu değil ama bardağı bunun taşırdığına eminim.Bununla alakası yok kur çok sık değiştiği için oldu.