S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, günaydın.

Steam bana göre biraz pahalı geldiği için artık oyunlara para vermek istemiyorum. Yaş ilerledikçe de FPS oyunları bana pek keyif vermemeye başladı, artık daha çok hikayeli oyunlara yönelmek istiyorum.

Asıl sormak istediğim şu: Steam kullanmadan önce ben torrentoyunindir gibi sitelerden oyun indiriyordum. Ama bazı haberlerde artık kaçak sitelerden oyun indirmenin suç olduğu, fakat bu kişiler hakkında soruşturma açılmadığı söyleniyor. Yanlış anlaşılmasın, soruşturma açılmasından korkmuyorum; asıl çekindiğim babam. Çünkü kulağına giderse çeker vurur beni.

Steam bana göre biraz pahalı geldiği için artık oyunlara para vermek istemiyorum. Yaş ilerledikçe de FPS oyunları bana pek keyif vermemeye başladı, artık daha çok hikayeli oyunlara yönelmek istiyorum.

Asıl sormak istediğim şu: Steam kullanmadan önce ben torrentoyunindir gibi sitelerden oyun indiriyordum. Ama bazı haberlerde artık kaçak sitelerden oyun indirmenin suç olduğu, fakat bu kişiler hakkında soruşturma açılmadığı söyleniyor. Yanlış anlaşılmasın, soruşturma açılmasından korkmuyorum; asıl çekindiğim babam. Çünkü kulağına giderse çeker vurur beni.

Yıllardır indiriyorum bir sorun olmadı yasal süreçler büyük ihtimalle zaten crackleyen kişileri ilgilendirir FitGirl repackden oynayabilirsin ama FitGirl'de genelde indirdiğin sürüm oyunun çıktığı ilk günkü sürümü güncellemelerin hepsini tek tek yapman gerekir burada bende Torrent için bir konu açmıştım steamrip tavsiye ettiler güncel Full sürümleri direk indiriyorsun Torrent'siz bu iki siteye bakabilirsin bahsettiğin siteleride uzun süre kullandım dediğim gibi bir sorun yok.

"Kaçak sitelerden maç izleme hapis cezası!"
"Kaçak sitelerden oyun indirmek suç!"
Böyle şeyler mümkün değil en fazla sitenin kurucusunu tutuklarlar.
Babanızın olayla ilgisini anlamadım, kaçak siteden oyun indirmenize mi kızıyor? Orasını anlamadım.

@Aakons
Öncelikle yardımcı olduğun için minnettarım kardeşim, teşekkür ederim. Benim babam emekli bir yüzbaşı, yani eski bir subay. Kaçak göçek işlere büyük tepki veren birisi olduğu için özellikle belirttim.

@Menace
Yarımların için minnettarım kardeşim, teşekkür ederim.🙏

@Aakons
Öncelikle yardımcı olduğun için minnettarım kardeşim, teşekkür ederim. Benim babam emekli bir yüzbaşı, yani eski bir subay. Kaçak göçek işlere büyük tepki veren birisi olduğu için özellikle belirttim.

Yani babandan para isteyebilirsin bence :hehehe:bilemedim kendisi bilgisayara hakimse gizlemen zor olur ama bilgisayardan anlamıyorsa bir şey olmaz bence.

Basitçe, Türkiye'de korsan oyun dağıtımı yapmadığın sürece başının belaya girme ihtimali yok. Korsan dağıtımı suçtur ancak standart bir kullanıcının sadece bireysel olarak korsan kullanmasının herhangi bir cezaî yaptırımı yoktur.

Site olarak da saçma sapan Türk sitelerinden indirmeyin, güvenilir yabancı siteler var. İmzamdaki rehberimi okursanız bu konulardan detaylıca bahsettim.

Yurt dışında millet korkudan VPN ile korsan indiriyor. Burada mobil veri ile bile indirsen kimsenin umrunda olmaz. HDfilmcehennemi tarzı siteler bile senelerdir ayakta, Türkiye'de korsan fazla sallanmıyor.

@Aakons
Bilgisayarlardan anlıyor kardeşim. Öyle kasanın parçalarını söküp takamaz ama sistemi iyi bilir. Yeminle söylüyorum, geçen hafta pazar günü oturma odasından sesler geliyor diye kalkıp baktım; babam laptopu televizyona bağlamış, FC24 oynuyordu.