Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle bu konu hakkında tartışmak istiyorum.

Biliyorsunuz, bu sene Valve’nin Türk Lirası’nı kaldırmasının 2. yılı. Ve kaldırdıklarından beri benim oyun satın almam ve rozet alımlarım baya düştü. Neden mi? Zaten belli ettim. Ama bu konu ayrı: şu anki ucuz oyunların sıkıcılığı.

Bilenler bilir; 2 sene önce Witcher 3’ün 30 lira olduğu zamanları, Payday 2’nin 1,80 lira olduğu zamanları, Grand Theft Auto V: Complete Edition’ın 30-75 lira olduğu zamanları veya Postal 2’nin bile 1,50 lira olduğu zamanları… O zamanlar gerçekten ucuz oyunlar kaliteliydi.

Ama şimdiki ucuz oyunlara bakıyorum, full shovelware yani az emek gösterilip sadece para uğruna yapılan oyunlar var. Ve işin kötü tarafı, yarısı arkadaş gerektiriyor ve arkadaşınız yoksa eğlenceli olmuyor. Veya hepsi aynı tür korku oyunu.

Ben sana sebebini hemen söyleyeyim kardeşim.

TL neden kaldırıldı biliyor musun? Çünkü Steam uzun süre boyunca dolar kurunu düşük tutarak Türk oyuncularının kalbini kazandı.

Ama oyunlar, güncel kura göre değerinden aşırı düşük satılıyordu.

Aslında ucuz oyunlar kaliteli değildi. Yani, nasıl desem… Pahalı oyunlar ederinden ucuza satılıyordu.

Bütün olay bundan ibaret.

Ben sana sebebini söyleyeyim hemen kardeşim.

TL neden kaldırıldı biliyor musun? Çünkü Steam uzun süre kuru düşük tutarak Türk oyuncularının kalbini kazandı.

Aslında ucuz oyunlar kaliteli değildi. Yaniii, nasıl desemmm... Pahalı oyunlar ederinden ucuza satılıyordu.

Öyle zaten. Ama en azından şu an ki oyunlardan daha kalitelidir.

Öyle zaten. Ama en azından şu an ki oyunlardan daha kalitelidir.
Bence söylemek istediğimi tam anlamadın.

O 35-70 TL'ye satılan oyunların ederi aslında 35-70 TL değil idi. Asıl değeri çok daha yükseklerdeydi.

TL değeri düştükçe o oyunların satıldığı fiyat hak ettiğinin daha altına iniyordu. TL kaldırılınca aslında oyunların ne kadar pahalı olduğu ortaya çıktı.

Asıl ucuz oyunlar hep böyleydi.

Bence söylemek istediğimi tam anlamadın.

O 35-70 TL'ye satılan oyunların ederi aslında 35-70 TL değil idi. Asıl değeri çok daha yükseklerdeydi.

TL değeri düştükçe o oyunların satıldığı fiyat hak ettiğinin daha altına iniyordu. TL kaldırılınca aslında oyunların ne kadar pahalı olduğu ortaya çıktı.

Asıl ucuz oyunlar hep böyleydi.
Şimdi anladım hocam çok pardon. Bende bunu demek istiyordum. Ama kabul edelim iyiydi en azından.

Ben sana sebebini hemen söyleyeyim kardeşim.

TL neden kaldırıldı biliyor musun? Çünkü Steam uzun süre boyunca dolar kurunu düşük tutarak Türk oyuncularının kalbini kazandı.

Aslında ucuz oyunlar kaliteli değildi. Yani, nasıl desem… Pahalı oyunlar ederinden ucuza satılıyordu.

Yabancıların da ucuza oyun alması da bir etken olarak değerlendirilebilir bence.

Şimdi anladım hocam çok pardon. Bende bunu demek istiyordum. Ama kabul edelim iyiydi en azından.

Artık oyun indirimleri dönemini bir yere not edip elimize geçen paraların bir kısmını kenara atmamız gerekecek gibi duruyor.

Artık oyun indirimleri dönemini bir yere not edip elimize geçen paraların bir kısmını kenara atmamız gerekecek gibi duruyor.
Çinliler tarafından yapılan maymun macera simulatörü için indirim gelmeyebilir bence. Bir oyun için 60 dolar ne ya? Giderim kırdırılmış Xbox 360 alırım daha iyi.

Kara gün. Video yüklemiştim ama sanırım olmuyor*

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250928_012520_Video Player.webp
    Screenshot_20250928_012520_Video Player.webp
    300,9 KB · Görüntüleme: 37