Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erkan Karahan

Başarılı
Merhaba, ben çok sık format atan biri olarak Epic ve Steam oyunlarını, Launcher'ları başka diske kurdum. Fakat format attıktan sonra Steam'i o diskten çalıştırmaya çalışınca hata veriyor ve tekrar giriş yapınca oyunlar gözükmüyor.
Aynı şekilde Epic Games ile de yapınca önce Epic Online services diye bir şey kuruyor ve yine oyunlar gözükmüyor.
Oyun yedeği almadan (zaten oyunlar diski dolduruyor) Steam'i ve Epic'i sıfırladıktan sonra bile sorunsuz nasıl açabilirim?

Çözüm
Steam oyunlarını başka diske kurmanız zorun teşkil etmez. Kütüphane ekle deyip sorunu çözebilirsiniz.

Epic oyunları için ise bir yedekleme yöntemi yoktu en son (klasik Epic Games). En son oyunu indirmeye başlıyor, Epic Games Launcher'ı kapatıyor, oyunu inen dosyaların üstüne yazıyor ve devam et diyorduk. Epic, dosyaları kontrol edip eksik varsa sadece onları indiriyordu.
Steam oyunlarını başka diske kurmanız zorun teşkil etmez. Kütüphane ekle deyip sorunu çözebilirsiniz.

Epic oyunları için ise bir yedekleme yöntemi yoktu en son (klasik Epic Games). En son oyunu indirmeye başlıyor, Epic Games Launcher'ı kapatıyor, oyunu inen dosyaların üstüne yazıyor ve devam et diyorduk. Epic, dosyaları kontrol edip eksik varsa sadece onları indiriyordu.

Çözüm

Kütüphane ekle derken, şu Add a non-steam game olan seçenek mi?

Dosya Ekleri

• 1716057751464.webp
    1716057751464.webp
    81,1 KB · Görüntüleme: 81

Epic Games'de de doğrulama ile halledilebiliyor:
Not: Bir Ubisoft oyunlarında sıkıntı çıkarıyor. Epic Games kendi dosyasına kurmak istiyor, Ubisoft kendi dosyasına. İkisini tek dosyaya toplamak isteseniz de launcher ayrı dosya oluşturup duruyor.

Epic Games'de de doğrulama ile halledilebiliyor:
Not: Bir Ubisoft oyunlarında sıkıntı çıkarıyor. Epic Games kendi dosyasına kurmak istiyor, Ubisoft kendi dosyasına. İkisini tek dosyaya toplamak isteseniz de Launcher ayrı dosya oluşturup duruyor.

Ben 2020'de yapmıştım sorun olmamıştı yalnızca egstore klasörünü silmiştim doğrulamadan önce. Sonra da o ara adı Uplay'di indirip doğrulamıştım.

Ben 2020'de yapmıştım sorun olmamıştı yalnızca egstore klasörünü silmiştim doğrulamadan önce. Sonra da o ara adı Uplay'di indirip doğrulamıştım.
Ben de daha önce bir kliğini bulup yapmıştım da hatırlamıyorum. Şimdi birbirinin dosyasına atınca maalesef olmuyor. Esasen çok da önemli değil direkt Uplay'den girilebiliyor da DLC gibi ek bir şeyler alırsanız bağlantı gerekebilir. (Epic Games'den kurup + Uplay'den kurarsanız olabilir de o zaman da çok yer yiyor)

Ben de daha önce bir kliğini bulup yapmıştım da hatırlamıyorum. Şimdi birbirinin dosyasına atınca maalesef olmuyor. Esasen çok da önemli değil direkt Uplay'den girilebiliyor da DLC gibi ek bir şeyler alırsanız bağlantı gerekebilir. (Epic Games'den kurup + Uplay'den kurarsanız olabilir de o zaman da çok yer yiyor)
Epic ve ubisfot birbiriyle senkronize edilince dlc de geliyor diye biliyorum.