Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erkan Karahan

Başarılı
Merhaba, ben çok sık format atan biri olarak Epic ve Steam oyunlarını, Launcher'ları başka diske kurdum. Fakat format attıktan sonra Steam'i o diskten çalıştırmaya çalışınca hata veriyor ve tekrar giriş yapınca oyunlar gözükmüyor.
Aynı şekilde Epic Games ile de yapınca önce Epic Online services diye bir şey kuruyor ve yine oyunlar gözükmüyor.
Oyun yedeği almadan (zaten oyunlar diski dolduruyor) Steam'i ve Epic'i sıfırladıktan sonra bile sorunsuz nasıl açabilirim?

Çözüm
Steam oyunlarını başka diske kurmanız zorun teşkil etmez. Kütüphane ekle deyip sorunu çözebilirsiniz.

Epic oyunları için ise bir yedekleme yöntemi yoktu en son (klasik Epic Games). En son oyunu indirmeye başlıyor, Epic Games Launcher'ı kapatıyor, oyunu inen dosyaların üstüne yazıyor ve devam et diyorduk. Epic, dosyaları kontrol edip eksik varsa sadece onları indiriyordu.
İşte senkron etmesi için biraz uğraştırıyor eğer Uplay'den girip, Epic'te yüklü değilse de çok önemli değil. Zaten bir kere uğraşıyorsunuz sonra Uplay'den devam.

Ben sonraki indirmelerimde Uplay'den girmiştim uğraşmamıştım Epic'e tek kötü yanı oyun saatini düzgün göstermiyordu R6'da. Şu an fixlediler mi bilmiyorum 4 günde 24 saat veya daha fazla oynadığımda R6 8 saat gözüküyordu bir ara.