Chocpers

Çalışkan
Yer
İzmir
Merhaba,

Evimde 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Yaklaşık 5-6 ay önce, bilgisayarımda Steam üzerinden oyun indirirken internetimin tam hızını kullanabiliyordum. Ancak son 5-6 aydır, indirme hızı oldukça düşmüş durumda. Şu anda 350-550 Mbps arasında değişen hızlar alıyorum.

Birçok çözüm yolu denedim:
  • Modemi resetlemek
  • Windows'tan internet ayarlarını sıfırlamak
  • Steam'de indirme bölgesini değiştirmek
  • İndirme önbelleğini temizlemek
  • GoodbyeDPI'yi kaldırmak
  • Steam'i temiz kurulumla yeniden yüklemek
Ancak bu adımların hiçbiri sorunu çözmedi. İnternetim PC’ye ethernet kablosu ile bağlı ve hız testi yaptığımda tam hız alabiliyorum. Aynı şekilde, diğer platformlardan ve sitelerden uygulama indirirken de hız kaybı yaşamıyorum.

Steam desteğine başvurdum fakat sadece yardım sayfalarının bağlantılarını gönderdiler. Oradaki tüm önerileri denememe rağmen bir sonuç alamadım.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Çözümü ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Evimde 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Yaklaşık 5-6 ay önce, bilgisayarımda Steam üzerinden oyun indirirken internetimin tam hızını kullanabiliyordum. Ancak son 5-6 aydır, indirme hızı oldukça düşmüş durumda. Şu anda 350-550 Mbps arasında değişen hızlar alıyorum.

Birçok çözüm yolu denedim:
  • Modemi resetlemek
  • Windows'tan internet ayarlarını sıfırlamak
  • Steam'de indirme bölgesini değiştirmek
  • İndirme önbelleğini temizlemek
  • GoodbyeDPI'yi kaldırmak
  • Steam'i temiz kurulumla yeniden yüklemek
Ancak bu adımların hiçbiri sorunu çözmedi. İnternetim PC’ye ethernet kablosu ile bağlı ve hız testi yaptığımda tam hız alabiliyorum. Aynı şekilde, diğer platformlardan ve sitelerden uygulama indirirken de hız kaybı yaşamıyorum.

Steam desteğine başvurdum fakat sadece yardım sayfalarının bağlantılarını gönderdiler. Oradaki tüm önerileri denememe rağmen bir sonuç alamadım.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Çözümü ne olabilir?
Müşteri hizmetlerini arayın.