Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leclerc

Üstün
Yer
Monaco
Bildiğiniz üzere Steam'de bir kredi kartı ile kısa sürede çoklu alışveriş yapıldığında Topluluk Pazarı'na 3 günlük erişim kısıtlaması geliyor. Kısıtlamayı kaldırmak için Steam tarafından çekilen iki küçük miktarı dolar cinsinden istemciye girmek ve doğrulatmak zorundayız. Fakat banka uygulamaları çekilen miktarı TL cinsinden gösterdikleri ve kendi komisyonlarını da üzerine ilave ettikleri için Steam'in asıl çektiği miktar banka uygulamalarında gözükmüyor. Normal şartlarda 3 gün beklediğimizde Steam doğrulamayı otomatik olarak yapıyor.

Benim sorum, 3 gün beklemeden bu sorunu çözmenin bir yolu yok mu? İnternet bankacılığından müşteri hizmetlerine ulaştım ve miktarın ham hali ile ilgili bilgilendirme yapılacağı söylendi ancak yapılmadı.

Çözüm
Konuyla ilgili son durumu paylaşmak istiyorum. İş Bankası; "bildirimin marj olmadan ve dolar cinsinden yapılması" isteğimi dikkate bile almadan, üç iş günü içerisinde iki defa inatla çekim bildirimini TL cinsinden yaptı. Dolar miktarını söylemediler bile. Sorun ancak (ve çok saçma bir şekilde) otomatik doğrulamayı bekleyerek çözüldü.

Steam Destek bankalara yönlendiriyor ama bankalar daha beter. Kendilerine durumu bildirmeye çalıştım. Umarım üç gün boş yere ban atıp kullanıcıları daha fazla mağdur etmek yerine daha iyi bir çözüm bulurlar.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hatta bu ikinci oldu. Ne İş Bankası ne de Akbank böyle bir bilgiyi veremeyeceklerini söylediler. Çok saçma, koskoca bankalar hesabımızdan kaç dolar kesildiğini göremiyor.
Cidden çok saçma. Steam Destek zaten herhangi bir geri dönüş sağlayamaz, bankaya yönlendiriyor. Banka da hiçbir şey yapmıyor. Neye ne kadar komisyon uyguladıklarına dair net bir komisyon oranları bile yok. Onu da geçtim, insan bari uygulama üzerinden dolara çevrilebilecek bir seçenek falan koyar.

Boşa üç gün bekliyoruz.

Kendi iş bankası hesabıma baktım, maalesef ayarını bulamadım. Sitelerini de inceledim, yazmamışlar. Yani bence bizden çekilen paranın miktarı bu kadar gizli bir bilgi olmamalı. Yaşadığınız durum gerçekten saçma, en yakın vakitte çözmeniz dileğiyle.

Kendi iş bankası hesabıma baktım, maalesef ayarını bulamadım. Sitelerini de inceledim, yazmamışlar. Yani bence bizden çekilen paranın miktarı bu kadar gizli bir bilgi olmamalı. Yaşadığınız durum gerçekten saçma, en yakın vakitte çözmeniz dileğiyle.
İşin komik kısmı bankanın yanlış hatırlamıyorsam banka al-sat oranıyla döviz hesaplama aracı var mesela, oraya 64.90 gibi bir değer giremiyorum. 6490 olarak algılıyor. Küsuratı algılamıyor. Üstüne banka doğru düzgün cevap da vermiyor.

Konuya olan yardımınız ve iyi dileğiniz için teşekkür ederim. Beklemekten başka bir çare yok sanırım :D

Hesaplatamazsınız. Bunun için bir gün boyunca uğraştım ancak sonuç olmadı. Doğrulama için sizden çekilip daha sonra yatacak, paranız da gereksiz yere kesilip daha sonra hesabınıza yansıyacak. Steam durumun farkında ancak hala çözemediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin komik kısmı bankanın yanlış hatırlamıyorsam banka al-sat oranıyla döviz hesaplama aracı var mesela, oraya 64.90 gibi bir değer giremiyorum. 6490 olarak algılıyor. Küsuratı algılamıyor. Üstüne banka doğru düzgün cevap da vermiyor.

Konuya olan yardımınız ve iyi dileğiniz için teşekkür ederim. Beklemekten başka bir çare yok sanırım :D
Küsurat için bazen virgül koymak gerekiyor. Ben o şekilde kendim hesaplayayım dedim ama doğru tutar çıkmıyor. Elle hesaplayıp bulmak imkansız gibi bir şey.

Konuyla ilgili son durumu paylaşmak istiyorum. İş Bankası; "bildirimin marj olmadan ve dolar cinsinden yapılması" isteğimi dikkate bile almadan, üç iş günü içerisinde iki defa inatla çekim bildirimini TL cinsinden yaptı. Dolar miktarını söylemediler bile. Sorun ancak (ve çok saçma bir şekilde) otomatik doğrulamayı bekleyerek çözüldü.

Steam Destek bankalara yönlendiriyor ama bankalar daha beter. Kendilerine durumu bildirmeye çalıştım. Umarım üç gün boş yere ban atıp kullanıcıları daha fazla mağdur etmek yerine daha iyi bir çözüm bulurlar.

Çözüm