Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
12
Yer
Antalya
Bilgisayara yeni format attım. Birkaç oyunu yedeklemiştim formattan önce. Steam kurduktan sonra yedekten geri yükleme yaparken örneğin 40 GB bir oyunu 130 GB olarak gösterdi ilerleme barında. Ama belli bir GB'a kadar çok hızlı ilerledi ve sonrasında normal olması gerektiği hızda devam etti. Bekledim ve düzgünce kuruldu. Başka bir oyunda yine aynısı oldu.

Bugün bir tane de yedekten değil de direkt Steam'den indirdim bir oyunu ve bu şekilde de boyutu yanlış gösterdi. Ama oyunlar yüklendikten sonra diskte kapladığı boyutta bir anormallik yok. Garip bir bug var yani. Nasıl düzeltebilirim? Steam'i Revo ile arkada kalıntı kalmayacak şekilde silip tekrardan kurdum. Yine durum aynı. Dediğim gibi olumsuz bir durum yaratmıyor, sadece gösterdiği sayılar yanlış.

1742871771872.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara yeni format attım. Birkaç oyunu yedeklemiştim formattan önce. Steam kurduktan sonra yedekten geri yükleme yaparken örneğin 40 GB bir oyunu 130 GB olarak gösterdi ilerleme barında. Ama belli bir GB'a kadar çok hızlı ilerledi ve sonrasında normal olması gerektiği hızda devam etti. Bekledim ve düzgünce kuruldu. Başka bir oyunda yine aynısı oldu.

Bugün bir tane de yedekten değil de direkt Steam'den indirdim bir oyunu ve bu şekilde de boyutu yanlış gösterdi. Ama oyunlar yüklendikten sonra diskte kapladığı boyutta bir anormallik yok. Garip bir bug var yani. Nasıl düzeltebilirim? Steam'i Revo ile arkada kalıntı kalmayacak şekilde silip tekrardan kurdum. Yine durum aynı. Dediğim gibi olumsuz bir durum yaratmıyor, sadece gösterdiği sayılar yanlış.

Eki Görüntüle 135108

Aynı sorunu ben ve arkadaşım yaşamakta.

Eki Görüntüle 135108

Bug falan değil, sorun da değil.
130 GB oyunun kapladığı alan. 40 GB senin indirdiğin veri, Steam indirmelerde daha fazla hız için sıkıştırıp öyle indiriyor bilgisayarına dosyaları. Sonra bilgisayarında sıkıştırılmış dosyaları açıp kuruyor.
Oyunun boyutuna bakarsan 130 GB olduğunu görürsün. Tüm oyunlarda bu var.

@Lee Yubin ne diye beğenme atıyorsunuz hocam? Gerçek bu.

Artı -2 Eksi
Bug falan değil, sorun da değil.
130 GB oyunun kapladığı alan. 40 GB senin indirdiğin veri, Steam indirmelerde daha fazla hız için sıkıştırıp öyle indiriyor bilgisayarına dosyaları. Sonra bilgisayarında sıkıştırılmış dosyaları açıp kuruyor.
Oyunun boyutuna bakarsan 130 GB olduğunu görürsün. Tüm oyunlarda bu var.
İlk defa Steam kullanıyor gibi mi duruyorum oradan? Dediğin şeyi tabi ki de biliyorum. Assetto Corsa 16 GB indiriliyor ve kurulunca 40 GB oluyor. 125 GB olmuyor. Zaten öyle 125 GB olsa diske sığmaz.
Aynı sorunu ben ve arkadaşım yaşamakta.
Genel bir sorun demek ki. Windows kurduktan sonra son sürümü indirince oldu zaten.
Muhtemelen beta denersem düzelir dediğiniz gibi ama önemli bir sorun olmadığı için çok takmıyorum.

Artı -1 Eksi
İlk defa Steam kullanıyor gibi mi duruyorum oradan? Dediğin şeyi tabii ki de biliyorum. Assetto Corsa 16 GB indiriliyor ve kurulunca 40 GB oluyor. 125 GB olmuyor. Zaten öyle 125 GB olsa diske sığmaz.

Genel bir sorun demek ki. Windows kurduktan sonra son sürümü indirince oldu zaten.

Muhtemelen beta denersem düzelir dediğiniz gibi ama önemli bir sorun olmadığı için çok takmıyorum.

Assetto Corsa zaten 125 GB değil, 40 GB de değil, 25 GB. Sizin yazdığınız oyun boyutlarından yola çıkarak yazdım, ve bu bir hata değil.
İlk defa Steam kullanıyor gibi duruyorsunuz evet, çünkü Steam bunu çok uzun zamandır yapıyor :D

1742875936496.webp

Artı -1 Eksi
Aynı durum bende de var, 3 kez yedekleme veya DLC'lerin o kadar büyük olması gibi ütopik olaylar yok, basit bir Steam hatası o kadar. Güncellemeler ile düzelecektir. 45 GB'ı geçmeyen ETS 2, 120 GB olamayacağı gibi diğer oyunlar için de aynı şey geçerli. Oyunların diskte, Steam klasöründe bulunan klasörlerine bakıp oyunların doğru boyutlarını öğrenebilirsiniz.

Artı -1 Eksi