Windows ile ne alakası var olayın? Haberi okudum ve çerez çalınmalarından bahsediyor.
1.si Steam uygulaması varken tarayıcıdan oturum açmak şart değil. Hadi açtınız diyelim o zaman bunun için eklentisiz bir tarayıcı bulundurun ve her özel işinizde önce geçmişi komple silin. Böylelikle tarayıcıda çerez falan kalmayacak.
Ayrıca tarayıcıda herhangi bir şifrenizi saklamayın bence. Ben şifrelerimi saklamak için tarayıcı falan kullanmıyorum.
Ben mesela mobil bankacılık dışında mesela Chrome'dan da ara sıra bankacılığıma giriyorum bilgisayarda. Tarayıcıda hiçbir eklenti yok ve özel işimi yapmadan önce ilk tarayıcı geçmişini komple silerek çerez falan bırakmıyorum. İşim bittiğinde tekrardan komple siliyorum geçmişi sonra.
Bilgisayar'a da Bitdefender kuracağım, bence en iyi 2 antivirüs'den birisi. Ama burada Windows ile alakalı bir durum göremiyorum ben. Telefondada, bilgisayardada bilmediğim hiçbir yazılımı kurmuyorum ve gereksiz her şeyi kaldırıyorum. Telefonda Steam Guard ve mobil bankacılık olduğu için internette gezinmiyorum. Evdeysem zaten bilgisayardan bakarım, dışardaysam en fazla YouTube girerim başka istisna bir işim olmazsa internette.