Evet şöyle bir durum var bunu unutmuşum söylemeyi.

Ben Steam uygulamasında giriş yaparken "beni hatırla" seçeneğinin kullanılmasını önermiyorum bu konudan dolayı. Her seferinde şifreyi baştan girerek giriş yapmak bana kalırsa daha güvenli. Ayrıca zaten Steam Guard var ise telefonu bilgisayarın monitörüne tutup(Steam uygulamasına) giriş yapmak çok kolay.

Bence Bitdefender tarzı antivirüs kullanmak da önemli.
Ben gerek haberi yazarken, gerek aynı olay başıma geldiği için Guard'a güvenmiyorum tamamen. Benim koleksiyon kartlarım çalınırken Guard'a ihtiyaç dahi duymadan girmişlerdi. Ip ve lokasyon üzerinden bir önlem getirmesi gerekiyor Steam'in bana kalırsa.
Son zamanlarda çoğu kullanıcının şikayet ettiği bir şey haline geldi 2 adımlı doğrulama sistemleri. Ben şahsi olarak yaşadığım bu olumsuz deneyimden sonra Guard konusunda şüpheler beslemeye başladım.

Steam'in bu konuda gerçekten ciddi adımlar atması ve teknolojisini yenilemesi gerekiyor bence.

Ben anlamadım nedir bu yöntem? Link yabancı bu yüzden tıklamadım size sorayım dedim daha kolay anlamak için.
Aşina olduğum bir yöntem değildi. Bende şu an sizin gibi yeni öğrendim. Bu konuda şu an en iyi bilgilendirmeyi @MasterSlenderTR yapabilir. Vakit ayırıp bende araştıracağım yakın zamanda. Link de github linki bir sorun yok link ile alakalı.

Yakin zaman once yasadim. 1 hafta kadar Windows kullanayim Linux'e ara vereyim demistim ki kullanmayi da unutmusuz. Kullanmaya da degmez zaten. Linux'ta son 15 yilda bir kez boyle bir şey yasamadim Allah Windows kullanicilarina sabir, kolaylik versin.

Aynen Windows'u eğer BitLocker kilidini aşmadan kursak bile diskleri riske atıyor, şifreliyor yani. Ondan temkinli olmak gerekir.

Aynen Windows'u eğer BitLocker kilidini aşmadan kursak bile diskleri riske atıyor, şifreliyor yani. Ondan temkinli olmak gerekir.
Hocam bu mesajınız ne demek anlamadım? Ben şahsen Bitlocker kullanmıyorum zaten bilgisayarımda bir şey yok oyun dışında, önemli bir şey varsa harici diske kaydetmek daha iyi bence. Ama Bitlocker kilidini aşmadan mesajınızı anlamadım ne demek oluyor bu?

Hocam bu mesajınız ne demek anlamadım? Ben şahsen Bitlocker kullanmıyorum zaten bilgisayarımda bir şey yok oyun dışında, önemli bir şey varsa harici diske kaydetmek daha iyi bence. Ama Bitlocker kilidini aşmadan mesajınızı anlamadım ne demek oluyor bu?
Windows 11'i mesela normal yükledik ya. Diskleri şifreliyor. Başka bir işletim sisteminden erişilmez oluyor. Mesela bilmezsek bunu diğer işletim sistemlerinden diski formatla seçeneği çıkabilir. Çünkü diski okuyamıyor.

Ondan Windows 11'i yüklerken bitlocker özelliğini atlayarak kurmak gerekebilir. Çünkü disk şifrelemek bence ev kullanıcıları için biraz gereksiz. Ayrıca disk şifrelemek istesem kapalı kaynak Bitlocker yerine açık kaynak DiskCryptor'u tercih ederim yani.

Rufus ile kurulum medyası oluştururken, bu bitlocker özelliğini kapatabiliriz.

Son düzenleme:
+ Nasıl hesaplarımıza erişebiliyorlar?
- Hackerlar geleneksel virüs sistemlerinden uzaklaştıp yeni yönteme geçtiler. Çerez çalıyorlar.
+ Nasıl çerez çalıyorlar?
- Çerez çalıyorlar.
+ Nasıl çerez çalıyorlar?
- Çerez çalıyorlar.
...
Selamlar, tespitinize fazlasıyla güldüm :rofl: :rofl: Teknik detaylara çok yer vermek istememiştim genel okuyucuyu sıkmamak için. Biraz da gözden kaçan tekrarlar olmuş. Gerekli düzenlemeleri eklerim yakın zamanda. Merak ederseniz @Essex'in yazdığı makaleden detayları öğrenebilirsiniz. Tespit gerçekten beni güldürdü :D Farkındalık kattığınız için teşekkürler.

Windows ile ne alakası var olayın? Haberi okudum ve çerez çalınmalarından bahsediyor.

1.si Steam uygulaması varken tarayıcıdan oturum açmak şart değil. Hadi açtınız diyelim o zaman bunun için eklentisiz bir tarayıcı bulundurun ve her özel işinizde önce geçmişi komple silin. Böylelikle tarayıcıda çerez falan kalmayacak.
Ayrıca tarayıcıda herhangi bir şifrenizi saklamayın bence. Ben şifrelerimi saklamak için tarayıcı falan kullanmıyorum.

Ben mesela mobil bankacılık dışında mesela Chrome'dan da ara sıra bankacılığıma giriyorum bilgisayarda. Tarayıcıda hiçbir eklenti yok ve özel işimi yapmadan önce ilk tarayıcı geçmişini komple silerek çerez falan bırakmıyorum. İşim bittiğinde tekrardan komple siliyorum geçmişi sonra.

Bilgisayar'a da Bitdefender kuracağım, bence en iyi 2 antivirüs'den birisi. Ama burada Windows ile alakalı bir durum göremiyorum ben. Telefondada, bilgisayardada bilmediğim hiçbir yazılımı kurmuyorum ve gereksiz her şeyi kaldırıyorum. Telefonda Steam Guard ve mobil bankacılık olduğu için internette gezinmiyorum. Evdeysem zaten bilgisayardan bakarım, dışardaysam en fazla YouTube girerim başka istisna bir işim olmazsa internette.
15 yildir calinamayan cerezler bir kere Windows boot ettikten sonra caliniyorsa Windows'ta bir acik var demektir.

Selamlar, tespitinize fazlasıyla güldüm :rofl: :rofl: Teknik detaylara çok yer vermek istememiştim genel okuyucuyu sıkmamak için. Biraz da gözden kaçan tekrarlar olmuş. Gerekli düzenlemeleri eklerim yakın zamanda. Merak ederseniz @Essex'in yazdığı makaleden detayları öğrenebilirsiniz. Tespit gerçekten beni güldürdü :D Farkındalık kattığınız için teşekkürler.

Teşekkürler. Makaledeki bagkantilardan görüp rehbere göz atmıştım. Yine de makalenin çok sığ kaldığını, olay yerinden canlı yayın yapan muhabir gibi defalarca aynı şeyi farklı şekillerde söylediğini düşünüyorum. Düzenlemeler yerinde olacaktır. Kolay gelsin.

15 yildir calinamayan cerezler bir kere Windows boot ettikten sonra caliniyorsa Windows'ta bir acik var demektir.
Hocam bu bahsettiğiniz durum zero day saldırısı olarak mı geçiyor? Bilmediğim için soruyorum yani, zero day saldırıları denilen şey değil mi bu?
Bitdefender'de böyle bir özellik var koruma açısından.

Teşekkürler. Makaledeki bagkantilardan görüp rehbere göz atmıştım. Yine de makalenin çok sığ kaldığını, olay yerinden canlı yayın yapan muhabir gibi defalarca aynı şeyi farklı şekillerde söylediğini düşünüyorum. Düzenlemeler yerinde olacaktır. Kolay gelsin.
Biraz aslında yazıda niyet buydu. Genel olarak yayınlanan içeriklerin çok niş bir kitleye hitap ettiğini düşünüyorum. Bu yüzden olabildiğince genel kitleyi de bilgilendirmeyi amaçlamıştım. Tekrar konusunda katılıyorum. Uzun süren bir araştırma ve yazı süreci oldu benim için. Tekrara düştüğümü fark edememişim. Dışardan bir gözün değerlendirmesi her zaman için besleyici bir durum. Tekrardan teşekkür ederim. Saygılar ve sevgiler. :)

Not: Önerileriniz ya da merak ettiğiniz konular ya da haberleştirilmesini önerdiğiniz içerikler varsa önerilerinize açığım.