Yani tabii ki tarayıcı yerine doğrudan uygulamayı kullanmak güvenlik riski açısından daha güvenli. Çünkü özellikle tarayıcıda "Beni Hatırla" seçeneğini açık bırakıyorsanız basit bir Cookie Stealer zararlısıyla bile hesabınız patlayabilir. Ama karşınıza çıkan her dosyayı indirmiyorsanız, sıkıntılı eklentiler kullanmıyorsanız (Sadece Steam eklentilerini demiyorum, genel tarayıcı eklentilerini kastediyorum), genel olarak bilinçli bir kullanıcıysanız pratikte risk düşük.

Ben mi? Bir diğer korktuğum şeyse webde kullanırken Steam'i herhangi bir çalınma vs olur mu? Neredeyse tam diyebileceğimiz bir securty bilgisine sahibim.
Çerezleri ele geçirirlerse çalınma ihtimali var. Güvenilir eklentiler kullandığınız sürece bir sıkıntı olmaz. Attığınız eklentileri kullanmadığım için bir şey diyemem.

Firefox kullanın. Çerezlerin karışmaması için de Firefox Multi-Account Containers eklentisini kurun. Steam için ayrı bir konteyner açın. Böylece Steam’i her açtığınızda kendisine atamış olduğunuz konteynerde açılacak ve diğer sitelerin çerezleri Steam ile iletişim kuramayacaktır. Steam’i adeta adeta gizli sekmede açarmış gibi girecektir. Chrome tabanında karşılığı olmayan bir güvenlik seviyesidir. O yüzden her daim Firefox kullanırım asla Chrome gibi beş para etmez bir tarayıcı kullanmam.

@TechMad, Bahsettiğiniz özelliği garip bir şekilde ilk defa duydum. Gayet iyi ve faydalı bir özellikmiş. Tabii sırf bu özellik kullanılıyor diye %100 güvendeyim arkama yaslanıp istediğim gibi davranayım modunda olmamak gerekiyor. Bilinçli, dikkatli kullanıcı olmak her koşulda elzem.

Cevap belli aslında.
Kullandığın eklentiye bağlı. Bazı eklentilerle envanteri boşaltılanlar oldu.

Ama ikna olmak istersen şöyle söyleyeyim. Eklentilerin tarayıcı çerezleri okuma erişimi var. steampowered.com veya steamcommunity.com çerezin kopyalanıp garanti olsun diye de UA taklit edilirse, Steam hesabına çok kolay erişirler.

Kısacası, eklentilerine yüzde yüz güvenmiyor isen tarayıcından Steam'a giriş yapmanı önermiyorum.